برابر اصلاحاتی که به تازگی در قانون مالیات های مستقیم انجام شد، سازمان امور مالیاتی، مکلف گردید فهرست شرکت‌ها و موسساتی که طی 5 سال گذشته، غیرفعال بوده اند یا در واقع به هنگام تسلیم اظهارنامه مالیاتی، اعلام عدم فعالیت کرده اند را به سازمان ثبت اسناد و املاک، اعلام کند.

 

از تاریخ اعلام فهرست این اشخاص به اداره ثبت شرکتها، ثبت هر گونه تغییرات در مورد اینگونه شرکت ها و موسسات، منوط به اخذ مفاصا حساب مالیاتی خواهد بود.

 

صادق رئیسی کیا

هشتم مهرماه 1394

هشدار: پیش از آغاز نوشتار،  به اشخاصی که نوشتارهای من در روزنامه ها یا روی سایت شخصی یا وبلاگهایم را بدون ذکر منبع و بدون پیوند سایتم یا وبلاگهایم به نام خود یا دیگری به هر گونه ای منتشر می کنند متذکر می شوم که چشم به راه عواقب قانونی انتشار غیر مجاز و بدون اجازه نوشتارهایم باشند.

ذکر و باز نشر نوشتارهای من و هر نوشتاری که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و همراه با پیوند سایت و وبلاگهایم مجاز است.

هر شخصی اعم از حقیق و حقوقی، برای انجام کارهای روزانه، برای دستیابی به سود و برای پیشرفت، ناگزیر است که هزینه کند. برای اشخاص مشمول نظام مالیاتی، این هزینه ها علاوه بر اینکه باید دارای منطق اقتصادی باشد بایستی از مقبولیت مالیاتی هم برخوردار باشد بدین معنی که مورد قبول سازمان امور مالیاتی هم باشد. سازمان امور مالیاتی به همان نسبتی که برابر قانون، حق مطالبه و دریافت مالیات از کسب و کارها را پیدا می کند به نوعی، شریک اشخاص در کسب و کارها می شود.

قانون مالیاتهای مستقیم ایران، انواع هزینه هایی را که ماموران مالیاتی می توانند آنها را به هنگام رسیدگی به حسابها و اسناد و در نهایت به هنگام تشخیص مالیات، به عنوان هزینه قابل قبول اشخاص (اعم از اشخاص حقیقی و یا شرکت ها و موسسات و بنگاه های اقتصادی) بپذیرند پیش بینی کرده است. اگر مالیات دهنده، هزینه هائی داشته باشد که با مصادیق و مقادیر مورد قبول سازمان امور مالیاتی، منطبق بناشد مامور مالیاتی، آن هزینه ها را برگشت خواهد داد و نخواهد پذیرفت.

این هزینه ها مشتمل بر 29 سرفصل کلی است و اگر هزینه های شما در قالب یکی از این 29 مورد نباشد، اداره امور مالیاتی، آن هزینه را قابل قبول ، نخواهد دانست و رد هزینه، خواهد نمود و مبلغ این گونه هزینه ها را جزء درآمد شما به شمار خواهد آورد و نسبت به آن مالیات، وضع خواهد کرد.

برای اینکه هزینه های شما بعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی، شناخته شود به نکات زیر توجه بفرمائید: ادامه مطلب …

 

طی اصلاحاتی که اخیرا در قانون مالیات های مستقیم صورت گرفت ماده 29 قانون نظام صنفی که امکان همکاری اتحادیه های صنفی با سازمان امور مالیاتی برای وصول مالیات را پیش بینی کرده بود حذف شد.

 

بدین ترتیب، اتحادیه های صنفی از نقشی که در قانون نظام صنفی جدید مصوب شهریورماه 1392 برایشان در جهت وصول مالیات در نظر گرفته شده بود خلع شدند.

 

صادق رئیسی کیا

هفتم مهرماه 1394

1- هر کس عمل خود را برای خدا خالص کند در کسب درآمد و معیشت پیروز خواهد بود.

 

2- هر کس برای دینش تلاش کند خدا دنیای او را کفایت می کند.

 

3- ادای حق خدا در هر نعمتی موجب فزونی آن نعمت می شود.

 

4- گناهان موجب زوال نعمت و زوال رفاه می شوند.

 

5- ستم و تجاوز به حقوق دیگران، نعمت ها را نابود می کند.

 

6- خون به ناحق ریختن، نعمت ها را نابود می کند.

 

7- خلق نیکو موجب فراوانی نعمت می شود.

 

8- هر کس نعمت های الهی را ببخشد خدا بر مالش بیفزاید و هر کس دریغ کند نعمت های الهی از او گرفته می شود.

 

منبع: دانشنامه امام علی ع جلد هفتم صفحه 59 و  60

یک گروه از مودیان مالیاتی، اشخاص حقوقی هستند که مشتمل بر سازمان ها، بنیادها، موسسات، انجمن ها، نهادها، شرکت ها و… می باشند. ترتیب ابلاغ اوراق مالیاتی به این دسته از مودیان مالیاتی با روش ابلاغ به مودیان حقیقی، تفاوت دارد.

 برابر ماده 206 قانون مالیات های مستقیم، ﺍﮔﺮ ﻣالیات دهنده، ﺷﺮﮐﺖ ﺗﺠﺎﺭﺗﯽ ﯾﺎ ﺳﺎﯾﺮ ﺍﺷﺨﺎﺹ ﺣﻘﻮﻗﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﺍﻭﺭﺍﻕ ﻣﺎﻟﯿﺎﺗﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻣﺪﯾﺮ ﯾﺎ ﺍﺷﺨﺎﺹ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻃﺮﻑ ﺷﺮﮐﺖ، ﺣﻖ ﺍﻣﻀﺎء ﺩﺍﺭﻧﺪ ﺍﺑﻼﻍ ﺷﻮﺩ.

اوراق مالیاتی مربوط به اشخاص حقوقی و از جمله شرکت ها اگر به افرادی غیر از مدیرعامل شرکت یا دارندگان حق امضاء ابلاغ شود آن ابلاغ می تواند تحت شرایطی از درجه اعتبار ساقط گردد.

صادق رئیسی کیا

ششم مهرماه 1394