دعوی اعسار بدهکار

دعوی اعسار بدهکار

اخیراً رای وحدت رویه ای متضمن حکم بالا از سوی دیوان عالی کشور صادر شد که بدلیل اهمیت آن و موارد کاربرد بسیار و نیاز اقشار زیادی از مردم به درک کامل و صحیح از مفهوم آن سعیکردم به بیانی ساده آن را ذکر و تشریح نمایم.

اعسار در لغت به معنی: تنگدست شدن، به سختی افتادن و در اصطلاح فقهی به معنی: عاجز بودن از پرداخت بدهی بدلیل فقر و تهیدستی است.(فرهنگ فارسی عمید)

البته حسب بیان جناب آقای دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی در فقه از کلمه ی افلاس به جای اعسار استفاده می شود که همان معنی اعسار را می دهد.

در اصطلاح حقوقی؛ اعسار، صفت شخصی است که تاجر نباشد و به جهت کافی نبودن اموال و دارایی و یا دسترسی نداشتن به آن توان پرداخت بدهی های خود و یا قدرت پرداخت هزینه های قانونی دادرسی را نداشته باشد.(صفحه ی ۴۸۰ جلد اول کتاب ارزشمند مبسوط در ترمینولوژی حقوق) ادامه مطلب …

حق رأی سهامدار در شرکتهای سهامی و چگونگی و موارد اعمال آن

حق رأی سهامدار

حق رأی صاحب سهم درشرکتهای سهامی ازجمله “حقوق غیر مالی” ناشی از مالکیت سهام است. تقسیم حقوق صاحب سهم به حقوق مالی و حقوق غیرمالی که مورد اشاره ی اساتید حقوق تجارت ایران نیز واقع شده را می توان به استناد ماده ی ۳۸ لایحه ی قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ علاوه بر مبانی تئوری دارای منشاء و مبنای قانونی هم دانست. در ماده ی یاد شده، به صراحت از اصطلاح “حقوق مالی وابسته به سهام ” نام برده شده است . هر چند درنقطه ی مقابل به “حقوق غیر مالی سهام ” اشاره ای مستقیم و صریح نشده اما در مواد ۳۸ و ۳۷ و ۴۹ و ۱۳۹ و ۲۲۰ و ۲۵۷ لایحه ی قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت به حق رأی و حق حضور که از مصادیق “حقوق غیر مالی” وابسته به سهام یا به عبارتی “حقوق غیر مالی ناشی از مالکیت بر سهام” هستند به صراحت اشاره شده است.

از جمله ی مصادیق مهم حقوق غیر مالی ناشی از مالکیت بر سهام می توان به: ۱- حق حضور در مجامع عمومی صاحبان سهام ۲- حق رأی در مجامع عمومی صاحبان سهام ۳- حق اطلاع سهامدار از عملیات ، حسابها و گزارش عملیات مدیران شرکتهای سهامی ۴- حق عضویت در شرکت ۵- حق انتقال سهام اشاره کرد. ادامه مطلب …

صاحبان سهام

صاحبان سهام

حق رای، یکی از حقوق غیر مالی مهم ناشی از مالکیت بر سهام است. از این جهت گفتیم “حق غیر مالی” که موضوع آن مستقیماً مال ( از قبیل سود سهام یا مالکیت بر اموال شرکت به نسبت سهم و…) نیست.

در شرکتهای سهامی اصل بر این است که هر سهامداری به پیروی از مالکیتی که بر سهم دارد و ناشی از این مالکیت، در مورد سرنوشت و نیز اداره ی امور و عملیات شرکت سهامی دارای حق نظر و رای است. این حق به سهامدار، امکان شرکت در مجامع عمومی صاحبان سهام برای تعیین مدیران و بازرسان قانونی شرکت و عزل و جایگزینی آنان، اصلاح اساسنامه ی شرکت، افزایش و کاهش سرمایه ی شرکت، تغییر اقامتگاه شرکت، تصویب یا رد ترازنامه و حساب سود و زیان و همچنین رد یا قبول پیشنهاداتی که عموماً هیات مدیره به عنوان دستور کار مجامع عمومی صاحبان سهام مطرح کرده اند را می دهد.

استثنائاً در دو مورد ذیل الذکر ممکن است سهامدار شرکت سهامی، پس از تاسیس شرکت سهامی بدلیل اقدامات قانونی مدیران شرکت، حق رای خود را از دست بدهد که  به صورت مختصر به آنها اشاره می کنیم: ادامه مطلب …

انحلال شرکت سهامی

قانون تجارت ایران در موارد متعددی به امکان انحلال شرکت های سهامی از طریق دادگاه اشاره نموده است. این نوشتار، مشتمل بر فهرست موارد انحلال شرکت سهامی از طریق دادگاه در قانون تجارت ایران است.

هشدار: ذکر و باز نشر مطالب اینجانب و کلیه مطالبی که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و توام با لینک سایت و وبلاگهایم مجاز است.

1- در صورتی که سرمایه ی شرکت، پس از تاسیس به هر علت از حداقل قانونی (5 میلیون ریال برای شرکت سهامی عام و 1 میلیون ریال برای شرکت سهامی خاص) کمتر شود و ظرف یکسال جهت افزایش آن تا میزان حداقل مقرر قانونی، اقدامی بعمل نیاید یا شرکت سهامی به نوع دیگری از انواع شرکتهای یاد شده در قانون تجارت ایران تبدیل نگردد هر ذینفعی می تواند انحلال شرکت را از دادگاه صلاحیت دار درخواست کند. (ماده ی 5 لایحه ی اصلاح قسمتی از قانون تجارت) ادامه مطلب …

تا قبل از احداث و بهره برداری از اتوبان کاشان – اصفهان بهترین راههای دسترسی از کاشان به اصفهان عبارت بودند از:

1) کاشان- نطنز – اصفهان

2) کاشان – قهرود – اصفهان

3) کاشان- برزک – رباط ترک – اصفهان

مسیر سوم از کاشان شروع می شود و در ادامه به شهر راوند و سپس به سه راهی روستای سرنج و از آنجا با گذر از روستاهای جعفر آباد (مدفن امامزاده یونس بن موسی بن جعفر علیه السلام) بارونق، خنچه، اسحاق آباد، مرق، نابر، سعد آباد، شهر برزک، شهر سده (مشتمل بر روستاهای ویدوج، ویدوجا و ازوار) و روستای ورکان می رسد و به تقاطع رباط ترک در مسیر اصلی قم – دلیجان – اصفهان ختم می شود. تقاطع رباط ترک که انتهای حوزه ی فرمانداری ویژه ی شهرستان کاشان تلقی می شود در واقع یک چهار راه است که از سمت کاشان بطور مستقیم به شهر موته و سپس گلشهر و گوگد و شهرستان گلپایگان ادامه می یابد و دسترسی اهالی کاشان به شهرستانهای خمین ، خوانسار و حتی اصفهان و دلیجان از این مسیر را نیز ممکن می سازد.

با این توضیح باید گفت نزدیکترین و بزرگترین شهرستان به روستای ورکان شهرستان باستانی کاشان می باشد و شهر های بزرک ( از توابع کاشان) و موته (از توابع گلپایگان) نزدیکترین شهرها به روستای ورکان می باشند. ادامه مطلب …