فهرست مطالب
شرح و تحلیل ماده ۲ اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال ایران
فدراسیون فوتبال ایران
در بند ۱۰ از ماده ۲ اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران بیان شده که میزبانی مسابقات فوتبال در سطح داخلی و دیگر سطوح از جمله اهداف فدراسیون فوتبال است.
درباره این بند ، چند نکته به شرح زیر تقدیم می شود :
همجنین بخوانید :
تحلیلی بر شدت و ماهیت مهمترین تعارضات و موانع در فدراسیون فوتبال
فدراسیون فوتبال ایران
نکته نخست: منظور از میزبانی مسابقات فوتبال در این بند نمی تواند به معنی خاص میزبانی باشد. بلکه منظور از میزبانی در این بند ، مدیریت برگزاری مسابقات فوتبال اعم از مسابقات فوتبال، فوتبال ساحلی، فوتسال و….تیم های باشگاهی و مسابقات تیم های ملی در قلمرو جمهوری اسلامی ایران است.
نکته دوم: منظور از عبارت دیگر سطوح در این بند ، میزبانی مسابقات فوتبال در سطح داخلی نیست. زیرا مسابقات داخلی فوتبال، بین باشگاه های ایرانی انجام می شود نه تیم های ملی و یا باشگاهی خارجی.
منظور از دیگر سطوح می تواند مسابقات دوستانه ملی و باشگاهی یا جام های فوتبالی دوستانه و….در سطح منطقه ای همانند مسابقات غرب آسیا یا مسابقات کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی اکو و…. باشد.
نکته سوم: سازماندهی مسابقات فوتبال در سطح داخلی با فدراسیون های ملی و در سطح قاره ها با کنفدراسیون های فوتبال هر قاره و در سطح جهانی همانند جام جهانی فوتبال با فیفا می باشد.
به این معنی، می توان گفت فیفا نیز میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال است.
نکته چهارم: در بند ۴ ماده ۳ اساسنامه پیشین فدراسیون فوتبال ایران میزبانی مسابقات فوتبال به عنوان وظیفه فدراسیون فوتبال بیان شده بود نه به عنوان هدف.
نکته پنجم: ماده ۸۲ اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال در ارتباط مستقیم با بند ۱۰ از ماده ۲ اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال ایران است.
در بند ۱۱ از ماده دو اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال چندین هدف و ماموریت مهم بصورت یکجا بیان شده است که به شرح و تحلیل آن می پردازیم:
۱- ساماندهی کلیه مسایل مرتبط با داوری
نکته نخست: بخشی از ساماندهی مسائل مرتبط با داوری در مواد اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران تعبیه و انجام شده است.
نکته دوم: عبارت «ساماندهی مسایل مرتبط با داوری» دربردارنده همه مسایل حوزه داوری فوتبال اعم از مسایل قانونی و حقوقی، مسایل ساختاری و اداری، مسایل مالی، مسایل مرتبط با مسابقات، مسایل انضباطی و جزایی، مسایل آموزشی و….می باشد.
نکته سوم: بند د ماده ۴۰ و ماده ۴۳ و بند ۷ ماده ۶۷ اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال از جمله مهمترین مواد مرتبط با ساماندهی داوری فوتبال است.
۲- مبارزه با دوپینگ
فدراسیون فوتبال ایران
نکته نخست: مبارزه با دوپینگ را نیز باید جز وظایف فدراسیون فوتبال قلمداد نمود نه جز اهداف آن.
نکته دوم: مبارزه با دوپینگ در سطح گسترده تر از وظایف کمیته ملی المپیک و فراتر از آن از وظایف وزارت ورزش و جوانان ایران نیز می باشد.
۳- ثبت بازیکنان
فدراسیون فوتبال ایران
نکته نخست: ماده ۴۹ و مواد ۷۵ تا ۷۸ اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال مرتبط با این موضوع است.
نکته دوم: عملا هیچ بازیکنی در هیچ یک از لیگ ها نمی تواند پیش از ثبت قرارداد خود در لیگ مربوطه و پیش از دریافت کارت ویژه شرکت در مسابقات، به عنوان یک فوتبالیست فعالیت نماید.
۴- صدور مجوز باشگاهی
فدراسیون فوتبال ایران
نکته نخست: صدور مجوز باشگاهی را نباید هدف قلمداد کرد بلکه این کار از اختیارات و وظایف فدراسیون فوتبال است.
نکته دوم: ماده ۷۹ اساسنامه جدید در ارتباط مستقیم با بند ۱۱ ماده دو اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران است و بیان می دارد که هیات رئیسه، تصویب ساز و کارها و مقررات ناظر بر صدور مجوز باشگاهی با رعایت مقررات و استانداردهای کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا را بر عهده دارد.
۵- صدور احکام انضباطی
نکته نخست: صدور احکام انضباطی را نباید جز اهداف فدراسیون فوتبال قلمداد کرد بلکه این از وظایف و اختیارات فدراسیون فوتبال است.
نکته دوم: درباره ساختار کمیته انضباطی به ماده ۶۲ و درباره صلاحیت و اختیارات کمیته انضباطی به ماده ۶۳ و درباره انواع تنبیهات انضباطی که کمیته انضباطی می تواند آنها را بعنوان مجازات در نظر بگیرید به ماده ۶۵ اساسنامه جدید رجوع بفرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.