الزامات طرز انتخاب هیات مدیره در شرکتهای سهامی

, ,
الزامات طرز انتخاب هیات مدیره در شرکتهای سهامی

الزامات طرز انتخاب هیات

بسیارند دوستانی که مایلند اطلاعاتی راجع به ترتیبات و تشریفات انتخاب  و عزل و جایگزینی اعضای هیات مدیره در شرکت سهامی و شرایط اساسی برای عضویت در هیات مدیره این شرکتها داشته باشند. الزامات طرز انتخاب هیات

این مطلب که در ویرایش اول به صورت بسیار مختصر و محدود  تقدیم  بازدید کنندگان سایت  شخصی صادق رئیسی کیا شده بود اکنون به صورتی کاملتر تقدیم می گردد. خرسندم که وعده بنده به بازدید کنندگان محترم سایت برای تقدیم نسخه تکمیلی آن طولانی نشد و توفیق یافتم ظرف چند روز، نسبت به ارائه ویرایش کاملتری از آن اقدام کنم. امیدوارم به تکمیل و تشریح آن همراه با پاسخ به سوالات و دریافت نظرات دوستان توفیق یابم.

۱- در اساسنامه شرکت سهامی عام بایستی تعداد اعضای هیات مدیره و طرز انتخاب آنها و مدت ماموریت آنان و نحوه تعیین جانشین برای مدیرانی که فوت یا استعفاء می کنند یا محجور و معزول یا به جهت قانونی از ادامه عضویت در هیات مدیره ممنوع می گردند و حدود و وظایف و اختیارات مدیران و تعداد سهام تضمینی که باید به صندوق شرکت بسپارند معلوم و همراه با اعلامیه قبول سمت بوسیله مدیران و بازرسان شرکت جهت ثبت به اداره ثبت شرکتها تسلیم گردد. (بندهای  ۱۵ و ۱۶ ماده ۸  و مواد ۱۷ و ۱۸ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت

۲- در اساسنامه شرکت سهامی خاص باید مواردی که راجع به تعیین هیات مدیره در اساسنامه شرکت سهامی عام گذشت قید گردد. (بند ۱ و تبصره ماده ۲۰ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت) الزامات طرز انتخاب هیات

۳- اولین هیأت مدیره شرکت سهامی را مجمع عمومی مؤسس و  هیأت مدیره های بعد از آن را مجمع عمومی عادی صاحبان سهام انتخاب می کنند. (ماده ۱۰۸ قانون تجارت با توجه به مواد ۱۷ و ۷۴ و ۸۶ و ۸۸  لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت) الزامات طرز انتخاب هیات

۴- در مجمع عمومی مؤسس که بایستی لااقل دارندگان نصف سرمایه (در جلسۀ اول) یا دارندگان یک سوم سرمایه (درجلسات دوم و سوم) در آن شرکت کنند ، اتخاذ تصمیمات از جمله انتخاب هیأت مدیره با اکثریت دو سوم آراء حاضرین خواهد بود. (ماده ۷۵ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۵- در شرکتهای سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی موسس الزامی نیست. نتیجه آنکه اگر مجمع عمومی موسس برای شرکت سهامی خاص تشکیل نشود اولین هیات مدیره بوسیله مجمع عمومی عادی صاحبان سهام انتخاب خواهد شد.(ماده ۸۲  لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۶- در مجمع عمومی عادی که با حضور ، لااقل دارندگان بیش از نصف سهام دارای حق رأی (در جلسۀ  اول) و هر عده از صاحبان سهامی که حق رأی دارند (در جلسۀ دوم) تشکیل می شود ، انتخاب مدیران و بازرسان با اکثریت نسبی حاضرین انجام می شود. (مواد ۸۷ و ۸۸ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۷- منظور از اکثریت آراء در مجامع عمومی صاحبان سهام حاضرین در جلسه مجمع است. (ماده ۱۰۳ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۸- هیأت مدیره در هنگام انتخاب و در تمام مدت تصدی باید از سهامداران شرکت باشند. (ماده ۱۰۷ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۹- در شرکتهای سهامی برای انتخاب مدیران تعداد آراء هر  رأی دهنده (هر سهم یک رأی) در عدد مدیرانی که باید انتخاب شوند ضرب می شود و حق رأی هر  رأی دهنده برابر حاصل ضرب مذکور می باشد و هر  رای دهنده می تواند حق رأی خود  را به یک نفر بدهد یا آنرا  بین چند  نفر  تقسیم کند. اساسنامه شرکت نمی تواند خلاف این ترتیب را مقرر نماید. (ماده ۸۸ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۱۰- عده اعضای هیات مدیره در شرکتهای سهامی عام نبایستی کمتر از ۵ نفر باشد. این بدان معناست که صاحبان سهام در شرکتهای سهامی عام نمی تواند از ۵ نفر کمتر باشد. (ماده ۱۰۷ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت که وارد به ماده ۳ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت است)

۱۱- اشخاص حقوقی را می توان به مدیریت شرکت سهامی انتخاب نمود. در این صورت شخص حقوقی (با تصویب هیأت مدیرۀ خود یا با تفویض اختیار از سوی هیأت مدیره به مدیرعامل) باید یک نفر را به عنوان نمایندۀ خود جهت حضور در هیأت مدیره معرفی کند. (ماده ۱۱۰ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۱۲- اعضای هیأت مدیرۀ شرکتهای سهامی در هر زمان بوسیلۀ مجمع عمومی عادی صاحبان سهام قابل عزل می باشند. (ماده ۱۰۷ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۱۳- شخص یا اشخاص حقوقی عضو هیات مدیره می توانند نمایندگان خود در هیات مدیره را هر زمان که بخواهند عزل کنند به شرط آنکه در هر زمان جانشین او  را مکتوباً معرفی نمایند و اگر شخص حقوقی نماینده خود را عزل کند و نماینده ای را مکتوباً و همزمان با عزل نماینده قبلی به عنوان جانشین او معرفی نکند حتی در فرض حضور در جلسه ی هیات مدیره  ، غایب محسوب خواهد شد. (ماده ۱۱۰ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۱۴- نمایندگان اشخاص حقوقی در هیات مدیره شرکت همان شرایط ، تعهدات و مسئولیتهای مدنی و کیفری ناظر بر اعضای هیات مدیره شرکتهای سهامی را خواهند داشت و از جهت مسئولیت مدنی با شخص حقوقی که آنها را به نمایندگی خود تعیین و معرفی کرده است مسئولیت تضامنی خواهند داشت. (ماده ۱۱۰ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

در بیان تعریف و منظور از مسئولیت تضامنی از دیدگاه قانون تجارت ماده ۴۰۳ قانون تجارت مقرر داشته است: در کلیه مواردی که به موجب قوانین یا موافق قراردادهای خصوصی ضمانت ، تضامنی باشد  طلبکار می تواند به ضامن و مدیون اصلی مجتمعاً رجوع کرده یا پس از رجوع به یکی از آنها و عدم وصول طلب خود برای تمام یا بقیه طلب به دیگری رجوع نماید.

۱۵- حداقل عده اعضای هیات مدیره در شرکتهای سهامی خاص را قانونگذار در لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت به تصریح معین نکرده اما بنا به عمومات قانونی و مجموع مواد  لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت آنچه مسلم است اینکه اولاً شرکت سهامی شخصیتی است از اجتماع صاحبان سهام (حداقل سه شریک) و ثانیاً  هیات مدیره  بنا به مفهوم هیاتی و جمعی بودن آن بقدر متیقن بایستی حداقل دو نفر باشد و  چون با وجود دو نفر در مقام اختلاف، اکثریت و اقلیتی حاصل نمی شود پس در نتیجه حداقل تعداد هیات مدیره در شرکت سهامی خاص باید سه نفر یعنی به تعداد حداقل قانونی شرکاء (سهامداران)  باشد. ( بر اساس مواد ۳ و ۷۲ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت و مستنبط از مقررات قانون تجارت)

۱۶- حداکثر تعداد اعضای هیات مدیره نمی تواند از تعداد سهامداران شرکت بیشتر باشد. (مستنبط از ماده ۱۰۷ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۱۷- محجورین ، کسانی که حکم ورشکستگی آنها صادر شده است ، کسانی که به علت  ارتکاب سرقت ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری ، جرایم در حکم کلاهبرداری یا در حکم خیانت در امانت ، اختلاس ، تدلیس ، تصرف غیر قانونی در اموال عمومی به موجب حکم قطعی محکوم یا به موجب حکم قطعی  از حقوق اجتماعی کلاً یا بعضاً محروم شده باشند (در مدت محرومیت)  را نمی توان به عضویت هیات مدیره و مدیر عاملی شرکتهای سهامی انتخاب نمود. (مواد ۱۱۱ و ۱۲۶ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۱۸- مدیر عامل شرکت نمی تواند در عین حال رئیس هیات مدیره همان شرکت باشد مگر با تصویب سه چهارم آراء حاضر در مجمع عمومی عادی صاحبان سهام. (ماده ۱۲۴ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۱۹-  هیچ کس نمی تواند در عین حال مدیریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد. تصمیمات و اقدامات  مدیر عاملی که مدیریت عامل یک شرکت دیگر را نیز بعهده دارد در مقابل صاحبان سهام و اشخاص ثالث معتبر و مسئولیتهای سمت مدیریت عامل ، شامل حال او خواهد شد و البته به درخواست هر ذینفعی دادگاه حکم عزل چنین مدیر عاملی را صادر خواهد کرد و حکم دادگاه در این خصوص قطعی است. (مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۲۰- کلیه اعمال و اقدامات مدیران و مدیر عامل شرکت در مقابل اشخاص ثالث نافذ و معتبر است و نمی توان به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب آنها اعمال و اقدامات آنان را غیر معتبر دانست. (ماده ۱۳۵ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۲۱- در صورت انقضاء مدت ماموریت مدیران تا زمان انتخاب مدیران جدید ، مدیران سابق کماکان مسئول امور شرکت و اداره آن خواهند بود. هر گاه مراجع موظف به دعوت مجمع عمومی عادی صاحبان سهام ( هیات مدیره و بازرس یا بازرسان قانونی) به وظیفه خود عمل نکنند هر ذینفع می تواند از اداره ثبت شرکتها دعوت مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را برای انتخاب اعضای هیات مدیره تقاضا نماید. (ماده ۱۳۶ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۲۲- اگر مدیران (اعضای هیات مدیره و مدیر عامل) شرکت در حین مدیریت ، شرایط مدیریت را از دست بدهند یا ثابت شود که از ابتدا (در هنگام انتخاب) فاقد شرایط قانونی لازم بوده اند به تقاضای هر ذینفعی با حکم دادگاه عزل خواهند شد. حکم دادگاه در این خصوص قطعی است. ( تبصره ماده ۱۱۱ و مواد ۱۲۶ و ۱۲۷  لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۲۳- اشخاصی که فاقد اهلیت هستند (صغیر و طفل) را نمی توان به مدیریت شرکت انتخاب نمود. ( عمومات قانون مدنی و قانون تجارت)

۲۴- مدت مسئولیت و سمت اعضای هیات مدیره (که در اساسنامه شرکت تعیین می شود) نمی تواند از دو سال بیشتر باشد. به بیان دیگر در هیچ صورتی حتی در اساسنامه شرکت و یا با تصویب مجمع عمومی عادی صاحبان سهام نمی توان مدت ماموریت هیات مدیره را در شرکتهای سهامی بیش از دو سال معین کرد. تعیین مدت مسئولیت  برای کمتر از دو سال بلا مانع است. (ماده ۱۰۹ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۲۵- انتخاب مجدد اعضای هیات مدیره برای دوره های دو ساله متوالی تا  زمانی که شرایط مدیریت را از دست نداده اند بلا مانع است. (ماده ۱۰۹ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت با توجه به ماده ۱۱۱ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۲۶- اگر انتخاب یا عزل بعضی از مدیران شرکت در دستور مجمع عمومی صاحبان سهام باشد رئیس هیات مدیره نمی تواند ریاست مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را عهده دار شود و در این صورت رئیس مجمع از بین سهامداران حاضر در جلسه با اکثریت نسبی انتخاب خواهد شد. (ماده ۱۰۱ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۲۷- در مواردی که تصمیمات مجمع عمومی صاحبان سهام ( اعم از مجمع عمومی موسس ، عادی ، فوق العاده)  متضمن انتخاب هیات مدیره و بازرس یا بازرسان شرکت باشد یک نسخه از صورتجلسه مجمع بایستی جهت ثبت به اداره ثبت شرکتها ارسال گردد. همچنین نام و مشخصات و حدود اختیارات مدیر عامل باید با ارسال نسخه ای از صورتجلسه هیات مدیره به اداره ثبت شرکتها اعلام تا در روزنامه ی رسمی آگهی شود. (ماده ۱۰۶ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت با توجه به ماده ۱۸ و بندهای ۳ و ۴ ماده ۲۰ قانون تجارت)

۲۸- مدیران و بازرسان شرکت بایستی پس از انتخاب بوسیله مجمع عمومی صاحبان سهام کتباً قبول سمت نمایند و تاییدیه کتبی قبول سمت آنان به اداره ثبت شرکتها تسلیم شود. (مواد ۱۷ و ۱۸ و بند ۴ ماده ۲۰ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۲۹- در شرکتهای سهامی خاص انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان قانونی شرکت باید در صورتجلسه ای قید و به امضاء کلیه سهامداران برسد. (بند ۳ ماده ۲۰ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۳۰- اگر تعداد اعضای هیات مدیره بر اثر فوت یا استعفاء یا سلب شرایط قانونی (عزل یا ممنوعیت از ادامه عضویت در هیات مدیره) از یک یا چند نفر آنان از حداقل مقرر در قانون ( در شرکتهای سهامی عام ۵ نفر و در شرکتهای سهامی خاص ۳ نفر) کمتر شود اعضاء علی البدل هیات مدیره به ترتیبی که در اساسنامه شرکت آمده و اگر در اساسنامه نیامده به ترتیبی که مجمع عمومی عادی مقرر نماید جای آنان را خواهند گرفت و بدین ترتیب هیات مدیره تکمیل خواهد شد تا تصمیمات آنان قانونی تلقی شود. (ماده ۱۱۲ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت با توجه به بند ۱۵ ماده ۸ و بند ۱ ماده ۲۰ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۳۱- معمولاً مجمع عمومی عادی صاحبان سهام تعداد اعضای علی البدل هیات مدیره را در شرکتهایی که ۵ نفر عضو اصلی هیات مدیره دارند ۳ نفر و در شرکتهایی که ۳ نفر عضو اصلی هیات مدیره دارند ۲  نفر انتخاب می کند و اسامی آنان نیز همراه با اسامی اعضای اصلی هیات مدیره به اداره ثبت شرکتها منعکس و در روزنامه رسمی آگهی می شود. (بنا به عرف معمول در میان شرکتهای سهامی و ترتیبات مقرر در اساسنامه های آنان و نمونه فرمهای اساسنامه اداره ثبت شرکتها)

۳۲- اگر مجمع عمومی عادی صاحبان سهام عضو علی البدل برای هیات مدیره تعیین نکرده باشد و یا اینکه تعداد اعضای علی البدل هیات مدیره برای تکمیل اعضای هیات مدیره و تصدی محل های خالی در هیات مدیره کافی نباشد اعضای باقیمانده هیات مدیره بایستی بلافاصله پس از حدوث نقص در هیات مدیره و کاهش اعضای آن به کمتر از حداقل قانونی، نسبت به دعوت مجمع عمومی عادی صاحبان سهام جهت تکمیل اعضای هیات مدیره اقدام کند. (ماده ۱۱۲ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۳۳- در صورتی که تمام اعضای هیات مدیره شرایط عضویت در هیات مدیره را از دست بدهند یا استعفاء نمایند یا در صورتی که اعضای باقیمانده هیات مدیره به تکلیف قانونی خود برای دعوت مجامع عمومی صاحبان سهام جهت تکمیل اعضای هیات مدیره ( به شرح ماده ۱۱۲ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت ) عمل نکنند هر ذینفع می تواند از بازرس یا بازرسان شرکت بخواهد که مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را جهت تکمیل عده اعضای هیات مدیره دعوت به تشکیل جلسه نماید و بازرس یا بازرسان شرکت مکلف به انجام چنین درخواستی هستند. (ماده ۱۱۳ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۳۴- اعضای هیات مدیره باید حداقل تعداد سهامی را که در اساسنامه شرکت مقرر شده دارا باشند و اساسنامه شرکت می تواند برای رای دادن در مجمع عمومی صاحبان سهام دارا بودن تعداد مشخصی از سهام را شرط کند بنابراین تعداد سهام اعضای هیات مدیره نبایستی از حداقل تعداد سهامی که اساسنامه برای رای دادن در مجمع عمومی عادی صاحبان سهام تعیین کرده کمتر باشد. این سهام برای تضمین خساراتی است که ممکن است از تقصیرات مدیران منفرداً یا مشترکاً بر شرکت وارد شود. سهام مذکور بایستی با نام باشد و قابل انتقال نیست و تا زمانی که اعضای هیات مدیره مفاصا حساب دوره تصدی خود در شرکت را دریافت نکرده اند سهام مذکور در صندوق شرکت به عنوان وثیقه باقی خواهد ماند. (ماده ۱۱۴ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

قابل ذکر است که وفق ماده ۱۱۶ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان هر دوره مالی شرکت به منزله ی مفاصا حساب مدیران در همان دوره ی مالی است و پس از تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان دوره ای که مدت مدیریت اعضای هیات مدیره در آن دوره پایان یافته یا به هر نحوی در آن دوره از آنان سلب سمت شده باشد سهام وثیقه موصوف بخودی خود از قید وثیقه آزاد می شود.

۳۵- در صورتی که اعضای هیات مدیره در هنگام انتخاب ، مالک تعداد سهام لازم به عنوان وثیقه نباشد و همچنین در مورد انتقال قهری سهام وثیقه در زمان مدیریت یا افزایش یافتن تعداد سهام لازم به عنوان وثیقه ی  مدیران ، عضو یا اعضای هیات مدیره ای که مشمول این شرایط شده اند باید ظرف حداکثر یک ماه از تاریخ وقوع و حدوث این شرایط تعداد سهام لازم به عنوان وثیقه را تهیه کنند و  به صندوق شرکت بسپارند در غیر این صورت مستعفی محسوب خواهند شد. (ماده ۱۱۵ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

۳۶- هیات مدیره شرکت بایستی لااقل یک نفر شخص حقیقی را به مدیر عاملی شرکت برگزیند و حدود اختیارات و مدت مسئولیت و حق الزحمه او  را  معین کند. اگر مدیر عامل ، عضو هیات مدیره شرکت هم باشد دوره ی مدیریت عاملی او نمی تواند بیش از مدت عضویت او در هیات مدیره باشد. هیات مدیره می تواند  هر وقت که بخواهد مدیر عامل را عزل نماید. (ماده ۱۲۴ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت) الزامات طرز انتخاب هیات

۳۷- برابر اصل ۱۴۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران کارمندان دولت نمی توانند همزمان با شغل دولتی خود مدیریت عامل یا عضویت در هیات مدیره انواع مختلف شرکتهای خصوصی از جمله شرکتهای سهامی را عهده دار شوند. الزامات طرز انتخاب هیات

 

به یادداشت های مرتبط با این موضوع، در سایت شخصی صادق رئیسی کیا که در زیر این یادداشت، آمده است رجوع و آنها را مطالعه فرمائید. یقیناً به دانش و مهارت های کاربردی شما خواهد افزود.

در صورتی که به مشاوره در زمینه ی یادداشت ها و نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه مند، بودید درخواست خود را به s.raeisikia@gmail.com ارسال یا با شماره های ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ (گروه حقوقی برهان) تماس، حاصل فرمائید. الزامات طرز انتخاب هیات

244 پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      اصولاً با دارا بودن حتی یک سهم دارای حق رای هم می شود نامزد عضویت در هیات مدیره شرکت ها شد مگر اینکه در اساسنامه شرکت برای عضویت در هیات مدیره شرکت، ترتیبات خاصی در نظر گرفته شده باشد. عضویت در هیات مدیره شرکت ها البته منوط به رای مجمع عمومی صاحبان سهام و عدم وجود ممنوعیت های قانونی و محدودیت های اساسنامه ای است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  1. فریدون گلشنی گفته:

    استاد سلام
    آیا مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده میتواند یکی از سهامداران را که در جلسه حضور ندارد بعنوان عضو هیئت مدیره انتخاب نماید ؟ در صورت پاسخ مثبت ، عدم امضای ذیل مصوبات توسط شخص انتخاب شده اشکالی ایجاد نمیکند ؟ آیا اداره ثبت موظف به پذیرش صورتجلسه بدون امضای (یکی از اعضا) میباشد یا امضای صورتجلسه اجباریست؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      بله. البته آن فرد باید برای تصدی عضویت هیات مدیره ، نامزد شده و نامزدی خود را از طریق وکیل خود در مجمع ابراز نموده باشد. امضای قبولی سمت هیات مدیره می تواند پس از برگزاری مجمع بوسیله خود آن شخص یا از طریق وکیل او در مجمع (پس از احراز اختیار وکیل) انجام شود.
      سرافراز باشید

      پاسخ
  2. سعید گفته:

    با سلام خدمت استاد، شرکت سهامی خاص با توجه به فعالیت و خدماتی که اعضا هییت مدیره برای شرکت انجام میدهند میخواهد مجمع فوق العاده تشکیل دهد و اعضا را موظف اعلام نموده ودر قبال خدماتشان حقوق پرداخت نماید، ایا اتفاق این امر و تشکیل مجمع فوق العاده جایز می باشد؟؟؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      پاسخ به سوال شما منوط به مشاوره حضوری یا تلفنی و پرداخت حق المشاوره است. در صورت تمایل برای دریافت وقت مشاوره در روزهای غیرتعطیل شنبه تا چهارشنبه بین ساعات ۱۰ تا ۱۸ با دفترم به شماره های ۰۲۱۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۰۲۱۸۸۳۲۳۲۷۹ تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  3. آرش گفته:

    با سلام
    یه شرکت سهامی خاص با چهار عضو هیئت مدیره(همزمان سهامدار) تاسیس گردیده است و الان تصمیم بر حذف دو نفر از اعضای هیئت مدیره و جایگزین یک نفر جدید بجای آنها گرفته شده است.چه صورتجلساتی و چگونه باید نوشته شوند. نفر جدید هم اعضای هیئت مدیره و هم صاحب سهامهای دو نفر قبلی میخواهد باشد.ممنونم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس

      ارائه رهنمود درباره مساله ای که مطرح کردید نیازمند مطالعه و بررسی مدارک موجود و مشاوره تلفنی یا حضوری و پرداخت حق المشاوره است.
      در صورتی که به راهنمایی برای انجام این اقدامات نیاز دارید می توانید با دفترم برای تنظیم وقت مشاوره تلفنی یا حضوری و هماهنگی در پرداخت حق المشاوره تماس حاصل فرمائید.

      روزهای غیرتعطیل شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۰ تا ۱۷

      ۰۲۱۸۸۳۲۳۲۷۹

      02188321088

      سرافراز باشید

      پاسخ
  4. مرتضی پورحسینی گفته:

    با سلام و احترام
    شرکتی با مسئولیت محدود به مدیریت عامل خودم با 51 درصد از سهام و همسرم به عنوان رئیس هیئت مدیره با 49 درصد از سهام در تاریخ 23/11/95 به ثبت رسانده ام، از آنجا که اینجانب کارمند دولت هستم شرکت قادر به ورود به تجارت با بخش دولتی نیست آیا واگذاری نقش مدیر عامل به همسرم بدون کاهش سهام اینجانب مشکل را مرتفع میسازد یا نیاز به تغییرات دیگری وجود دارد.
    سپاسگزارم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      سهامدار یا شریک بودن کارمند دولت در شرکت های بخش خصوصی، منع قانونی ندارد ولی مدیرعاملی و عضویت در هیات مدیره، منع قانونی دارد. بنابراین مشکل شما در این بخش، با محول کردن مدیرعاملی به شخص دیگر، حل می شود. مشکل دیگری خواهید داشت به شرح زیر:
      از طرفی، شرکت شما به استناد قانون منع مداخله کارکنان دولت در معاملات دولتی نخواهد توانست با دستگاه های دولتی و شهرداری و نهادهای عمومی قرارداد منعقد نماید چون شما که کارمند دولت هستید در آن بیش از 5 درصد شریک می باشید. به عبارت دیگر اگر قرار باشد از طریق این شرکت با دستگاه های دولتی و عمومی معامله کنید برای آن معامله به مشکلات و موانع قانونی برخورد خواهید کرد و البته در انعقاد قرارداد با اشخاص خصوصی، مشکل نخواهید داشت.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  5. مهدی مشتاق گفته:

    با سلام و احترام
    آیا تغییر نماینده عضو حقوقی هیات مدیره نیاز به تنظیم صورتجلسه مجمع و روزنامه رسمی دارد یا بنا بر ماده 110 با ارائه نامه کتبی می تواند شخص دیگری را جایگزین نماید

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      تغییر نماینده شخص حقوقی در هیات مدیره شرکت در طی دوره دو ساله عضویت آن شخص حقوقی در هیات مدیره، نیازی به برگزاری و مصوبه مجمع عمومی ندارد بلکه با معرفی نامه، قابل انجام است و البته تغییر عضو هیات مدیره باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  6. مهدی اسماعیل پور گفته:

    سلام عرض کردم
    شرکتی به موجب جلسه مجمع عمومی فوق العاده تعداد اعضاء هیئت مدیره را از ۶ به ۵ نفر کاهش داد و ماده اساسنامه متناسبأ تغییر یافت. سوال این است پس از ثبت صورتجلسه آیا انتخاب اعضاء هیيت مدیره از طریق جلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده باید انجام و مجددأ انتخاب اعضاء، فارغ از زمان پایان تصدی هیئت مدیره ۶ نفره، با تعداد جدید در دستور جلسه قرار گیرد و یا باید از طریق دیگری انجام شود
    سپاسگزارم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      اصولاً نیازی به برگزاری مجمع عمومی برای انتخاب اعضای هیات مدیره در این مورد نیست. هیات مدیره کنونی تا پایان دوره تصدی، عهده دار اداره امور شرکت هستند.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  7. اصغر گفته:

    باسلام,افرادی که بصورت قراردادی عضوهیأت علمی دانشگاههای دولتی هستند,میتوانندعضوهیأت مدیره شرکتهای خصوصی بوده وامتیازآورمحسوب شوند؟اگرجواب منفیست,باچه عنوان وحداقلهای سهامداری میتوانندعضوباشند.

    پاسخ
  8. علی غلامیان گفته:

    درود، خسته نباشید
    سوالی داشتم و اینکه اگر یک شرکت سهامی خاص دو سال مجمع خود را برگزار نکند چه اتفاقی می افند؟ و آیا بعد از پایلن مدت اعتبار هیات مدیره باید چه کرد؟ آیا می توان با همان هیات مدیره و سهامداران جلسه را تشکیل داد و اعضا را مشخص کرد؟ و اگر بازرس بعد از یک سال تمدید نشده باشد مشکلی دارد از نظر ثبتی؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود سپاس.
      رهنمود مورد نظر شما مستلزم ارائه توضیحات تکمیلی و ملاحظه مدارک و نیز مستلزم پرداخت حق المشاوره است.
      در صورت تمایل برای تعیین وقت مشاوره و هماهنگی جهت پرداخت حق المشاوره با دفترم به شماره های ۰۲۱۸۸۳۲۳۲۷۹ و ۰۲۱۸۸۳۲۱۰۸۸ تماس حاصل فرمائید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  9. shabnam.moradi گفته:

    سلام ببحشید اگر فردی معامله ای با اجازه هیئت مدیره ولی بدون تصویب مجمع عمومی عادی شرکت سهامی قراردادی را انجام دهدمعامله چه حکمی دارد؟؟

    پاسخ
  10. حميد گفته:

    وقتي شركت يك مزايده بزرگ رو برنده بشه و رئيس هيت مديره توان گذاشتن سند ملكي براي انجام تعهدات رو نداشته باشه و دو عضو ديگه اين سند رو بگذارن چاره كار چيست اگه بخوان رئيس هيت مديره كه نه پولي داده و نه سندي رو از پستش بردارن؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود سپاس. رهنمود مورد نظر شما مستلزم ارائه توضیحات تکمیلی و پرداخت حق المشاوره است. در صورت تمایل برای تعیین وقت مشاوره و هماهنگی جهت پرداخت حق المشاوره با دفترم به شماره های 02188323279 و 02188321088 تماس حاصل فرمائید.
      سرافراز باشید

      پاسخ
  11. محمد گفته:

    سلام خیلی ممنون از مطالب خوبی که زحمت کشیدید.
    سوالی داشتم آیا سهامدارنی که سهام خود را وکالتی خریداری کرده اند می توانند در رای گیری شرکت کنند. خیلی ممنون

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      خیر. از نظر من برابر ماده 40 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت تا زمانی که نقل و انتقال سهام در دفتر سهام شرکت، ثبت نشده است خریدار سهام در مجمع می تواند ایراد اساسی تلقی گردد. حضور به عنوان وکیل سهامدار البته بحث دیگری خواهد داشت که در سایتم درباره اش توضیح داده ام.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  12. شاهرخ گفته:

    باسلام
    1-در صنوف هنری ( مثل خانه سینما و هنر های تجسمی ) آیا یک نفر میتواند همزمان در دو انجمن عضو هیئت مدریه باشد مثلا عضو هیئت مدیره طراحلن صحنه و کارگردانان؟
    2- ایا در صورت استعفای یک عضو از عضویت در هیئت مدیره همان عضور دوباره در اولین جلسه میتواند کاندید عضویت در هیئت مدیره بشود ؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      1- بله. منع قانونی در موردی که شما مثال زدید وجود ندارد.
      2- پاسخ پرسش دوم شما نیز مثبت است. البته اگر در اساسنامه شرط شده باشد که عضو مستعفی هیات مدیره نمی تواند بلافاصله نامزد عضویت در هیات مدیره شود باید برابر اساسنامه عمل شود.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      عضو هیات مدیره، استعفای خود را تسلیم رئیس هیات مدیره می نماید. رئیس هیات مدیره اقدام به طرح موضوع در جلسه هیات مدیره می کند و سپس حسب مورد اقدام به دعوت از عضو علی البدل هیات مدیره یا دعوت از مجمع عمومی عادی برای ترمیم هیات مدیره می کند.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
      • ناصر گفته:

        با سلام و احترام
        سپاسگزار از پاسخ جنابعالی
        آیا تغییرات بایستی به اطلاع اداره ثبت و در اساس نامه نیز اعمال شود یا فقط طرح در جلسه و تهییه صورتجلسه کافی است.یعنی از نظر اداه ثبت چگونه است ؟ لطفا …

        پاسخ
  13. رضا گفته:

    اگر عضوی از اعضای هیئت مدیره در شرکت مسئولیت محدود بخواهد استعفاء بدهد ولیکن اعضای دیگر بپذیرند .آیا از طریق قانون می تواند استعفای خود را ابلاغ کند؟ آیا با ابلاغ قانونی بازهم رد کردن اعضای دیگر قابل قبول خواهد بود ؟

    پاسخ
  14. بهروز گفته:

    با سلام .آیا در شرکت مسئولیت محدود اعضای هیئت مدیریه می تواند در صورتجلسه به مدت نامحدود تعیین شوند ؟ و اینکه اگر عضوی بخواهد استعفاء بدهد و اعضای دیگر قبول نکنند آیا می تواند استعفای خود را ارز طریق مجاری قانونی اعلام نماید ؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- بله. در شرکت با مسئولیت محدود می توان مدت تصدی مدیران شرکت را برای بیش از دو سال مقرر داشت ولی در هر صورت، یکی از حقوق خدشه ناپذیر شرکای شرکت با مسئولیت، این است که هر زمان خواستند مدیران شرکت را برکنار نمایند.
      2- بله.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  15. محمد گفته:

    با سلام مدرک تحصیلی خود را برای 2 سال در شرکت مسئولیت محدود به عنوان عضو هیئت مدیره خارج از شرکا دادم ولی چند ماه مانده به پایان 2 سال و خروج از شرکت من هیات مدیره را بطور نا محدود تمدید کردند . چطور می توانم از شرکت خارج شوم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      رهنمودهای مورد نظر شما مستلزم ملاحظه و مطالعه مدارک و مستندات شما و پرداخت حق المشاوره و مشاوره تلفنی یا حضوری است.
      در صورت تمایل با دفترم به شماره ۰۲۱۸۸۳۲۳۲۷۹ تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  16. ع.ع گفته:

    با سلام
    درصورتیکه سهامداران شرکت سهامی خاص تخلفات مالی داشته و فراری بوده از ایران خارج شده باشند و شرکت چند سال بدون فعالیت بوده باشد، در حالیکه مدت مدیریت مدیرعامل منقضی شده باشد، چگونه می توان کارت بازرگانی زمان مدیرعاملی وی در این شرکت را باطل کرد در حالیکه هیچ یک از سهامداران حاضر به تنظیم صورت جلسه تعیین مدیرعامل جدید نباشند؟ آیا با دستور دادگاه عملی است؟
    سپاس

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      رهنمودهای مورد نظر شما مستلزم ملاحظه و مطالعه دقیق مدارک و مستندات شما و پرداخت حق المشاوره و مشاوره تلفنی یا حضوری است.
      در صورت تمایل با دفترم به شماره ۰۲۱۸۸۳۲۳۲۷۹ تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  17. میراحمد مصطفایی گفته:

    به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (دوشنبه) پارلمان رسیدگی به طرح احکام دائمی لوایح بودجه‌های سنواتی را ادامه دادند و ماده 31 این طرح را به تصویب رساندند.

    به موجب مصوبه مجلس، اعضای هیأت‌‌‌‌ علمی آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی شاغل در سمت‌های آموزشی و پژوهشی با اطلاع مدیریت دانشگاه برای داشتن سهام یا سهم‌الشرکه و عضویت در هیأت‌‌‌‌مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان، مشمول قانون راجع به منع مداخله وزرا و نمایندگان مجلسین (مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری) و کارمندان در معاملات دولتی و کشوری مصوب 1337 نیستند.

    انتهای پیام/

    پاسخ
  18. مرتضی گفته:

    سلام ، برای ثبت شرکت فنی ،مهندسی ( سهامی خاص) حدودا” چقدر هزینه نیاز است؟
    ضمنا” منظور از کارمندان دولت خواستم بپرسم شامل پرسنل شرکتی یعنی کسانی که با شرکت واسطه نیز قرارداد می بندند هم می شود یا نه؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- هزینه های قانونی و آگهی و اجرت ثبت یک شرکت سهامی خاص بدون در نظر گرفتن مبلغی که به عنوان سرمایه شرکت باید در نظر بگیرید حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان خواهد بود.
      2- منظور از کارمندان دولت اعم از کارمندان رسمی، پیمانی و قراردادی است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  19. محمد گفته:

    با سلام.
    چنانچه مدیر عامل تخلف مالی داشته باشد و هیئت مدیره نخواهد مدیرعامل را برکنار کند بجز موازین ماده 95 قانون تجارت و مراجعه به مراجع قضایی راهکار فوری وجود دارد؟
    تشکر

    پاسخ
  20. رضا رحیمی گفته:

    با سلام و احترام خدمت استاد بزرگوار
    اگر یکی از اعضاء اصلی هیات مدیره بنا به دلایل شغلی و یا مشکلات خانوادگی و یا سایر موارد به صورت موقت مثلا 2 یا 3 ماه نتواند در جلسات هیات مدیره شرکت کند آیا می تواند به کسی غیر از اعضاء علی البدل وکالت حضور در جلسات و رای دهی را بدهد و یا باید حتما یکی از اعضاء علی البدل جایگزین موقت آنها بشوند ؟؟؟؟
    ممنون و متشکرم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      به نظر بنده، اساساً عضو هیات مدیره نمی تواند انجام وظایف خود به عنوان عضو هیات مدیره شرکت را به دیگری وکالت دهد مگر د موارد خاص قانونی و این موردی که شما سوال کردید از موارد خاص قانونی نیست.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  21. رسول گفته:

    استعفای دسته جمعی اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی خاص در کدام مجمع ( عمومی یا فوق العاده)مطرح میگردد

    پاسخ
  22. پوریا خادم گفته:

    با عرض سلام و احترام
    باستحضار میرساند یک نفر از سه عضو شرکت که حق امضا و سهامدار هم هستند بنا به شرایط اقامت در خارج از کشور بعد از دو ماه تاسسیس ماندگار شده اند حال طی صحبت های انجام شده چطور میشود ایشان را از شرکت خارج و نفر دیگری را جایگزین کرد؟
    ممنون میشم راهنمایی فرمایید. با سپاس

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      رهنمود مورد نظر شما مستلزم ملاحظه اساسنامه شرکت و دریافت توضیحات تکمیلی و پرداخت هزینه از سوی شماست. در صورت تمایل برای تعیین وقت مشاوره با دفترم به شماره 88321088 و 88323279 تماس حاصل بفرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  23. دكتر غلامرضا احمدي گفته:

    با سلام استاد محترم هيت علمي دانشگاههاي ميتوانند
    بيرون از دانشگاه ميتوانند عضو هيت مديره شركتهاههاي خصوصي مثل بيمارستانهاي خصوصي قرار گيرند يا نه ممنون ميشوم اگر راهنمايي بفرماييد

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس

      1)اگر عضو رسمی هیئت علمی دانشگاه دولتی هستید کارمند دولت نیز به شمار میروید.بنابراین بر اساس اصل 141 قانون اساسی نمیتوانید عضو هیئت مدیره شرکت های بخش خصوصی شوید.
      2)اگر عضو هیئت علمی داشنگاه غیر دلوتی میباشید عضویت شما در هیئت مدیره شرکت های بخش خصوصی در قانون اساسی منع نشده است.

      سرافراز باشید

      پاسخ
  24. کاظم علی نژاد گفته:

    سلام.
    هفته گذشته در انتخابات دوره دوم هیات مدیره مجتمع ساحلی 368 واحدی در مازندران، نفر چهارم از پنج نفر شدم.
    جلسه اول هیات مدیره، تعدادی از اعضا گفتند که چون من شرایط شغلی ام جوری است که دو هفته در ماه به جنوب کشور می روم و شاید امکان حضور در جلسات را در این فاصله نداشته باشم، جایم را با بازرس عوض کنم و بازرس بشوم و بازرس انتخابی، به حای من عضو هیات مدیره شود.
    سوالی که دارم این است که اصلا این کار قانونی است و می شود؟
    و اگر امکانش هست چگونه؟
    ممنون

    پاسخ
  25. علیرضا گفته:

    مدیران و بازرسان شرکت بایستی پس از انتخاب بوسیله مجمع عمومی صاحبان سهام کتباً قبول سمت نمایند و تاییدیه کتبی قبول سمت آنان به اداره ثبت شرکتها تسلیم شود. اگر یکی از انها که مدیر عامل قبلی باشد و بعنوان عضو علی البدل انتخاب شود و صورت جلسه های تغییرات را که بایستی به ثبت ارسال شود امضا نکند و با توجه به اینکه تا اگهی تغییرات اداره شرکت بعهده آن است و بعلت لجبازی شرکت را معطل نگهدارد چکار باید کرد.
    باتشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      به نظر بنده، عدم امضاء صورتجلسه مربوطه و عدم قبول سمت از سوی عضو علی البدل، مانع ثبت صورتجلسه و آگهی سایر مصوبات آن بوسیله اداره ثبت شرکت ها نمی باشد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  26. حمیدرضا ا گفته:

    با سلام خدمت استاد گرامی
    بنده عضو شرکتی هستم که صورتجلسه تغییرات آن 6 ماه پیش امضا شده است. آیا صورت جلسه با تاخیر 6 ماهه را ثبت شرکت ها قبول می کند؟

    پاسخ
  27. سمیرا گفته:

    با سلام و ممنون از سایت خوبتون. درصورتی که یکی از اعضا هیئت مدیره فوت شوند برای جایگزین کردن یک نفر دیگه به جای ایشان باید چه صورتجلسه ای برای تغییرات در سایت انجام دهم. تمام کارهای انحصار وراثت هم انجام شده

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      اگر عضو علی البدل هیات مدیره وجود دارد باید او را به عضویت در هیات مدیره فرابخوانید و از طریق سامانه، برای آگهی سمت او اقدام کنید و اگر عضو علی البدل نداشته باشید باید مجمع عمومی عادی را جهت انتخاب عضو هیات مدیره، با رعایت تشریفات قانونی، دعوت به تشکیل جلسه نمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  28. قاسمی گفته:

    با سلام و تشکر از زحمات شما
    در شرکت سهامی خاص مدیر عامل راغب به نگه داشتن نیرویی هست که اعضای هیئت مدیره مایل به اخراجش هستند. اختیارات مدیر عامل و یا درصد سهام او چه قدر مانع اخراج کارمند میشه؟
    با احترام

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      انتخاب تیم اجرایی شرکت اصولا با مدیرعامل شرکت می باشد مگر اینکه آئین نامه استخدامی یا مصوبه قانونی هیات مدیره، محدودیت هایی در اختیارات مدیرعامل، ایجاد کرده باشد. در این صورت، عدم رعایت آئین نامه استخدامی شرکت یا مصوبه قانونی هیات مدیره برای مدیرعامل، مسئولیت شخصی در قبال شرکت و شرکاء ایجاد خواهد کرد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  29. الهام گفته:

    سلام شرکتی به ثبت رسوندیم ۴ سال پیش من با ۳۳ درصد سهام رییس هییت مدیره. شریکم عضو هییت مدیره و مدیر عاما با ۶۶ درصد سهام و خواهرش نایب رییس با ۱ درصد سهام ایا بدون حضور رییس هییت مدیره جلسه فوق العاده میشود تشکیل بشه و رای به عزل من داده بشه و من اگر نخوام سهامی بفروشم بدون خواسته من میشه حق امضا با من و مدیر عامل که عضو هم هست میباشد . من نمیخوام سهمی واگذار کنم و بیرون برم ایا میشه. ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      هیات مدیره نمی تواند اقدام به اخراج یا عزل عضو هیات مدیره نماید. عزل اعضای هیات مدیره با مجمع عمومی صاحبان سهام است.
      تعیین صاحبان امضای مجاز برابر اساسنامه شرکت صورت می گیرد بنابراین به اساسنامه رجوع کنید.
      اصولاً اشخاص را نمی توان ملزم به فروش یا واگذاری سهامشان نمود.
      در صورت تمایل برای دریافت مشاوره تکمیلی و تعیین وقت مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری، با دفترم به شماره ۰۲۱۸۸۳۲۳۲۷۹ تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  30. ایمان د گفته:

    سلام خسته نباشید .
    سوالی داشتم از خدمتتون ممنون میشم از راهنماییتون.
    1- آیا یک نفری که خودش یا عضو هیئت مدیره یا مدیر عامل و یا رئیس هیئت مدیره و یا نایب رئیس هیئت مدیره در یک شرکت دیگری که متعلق به خودش می باشد میتونه تو شرکت منم عضو هیئت مدیره با سهام اندک باشد ؟
    2- آیا فرد سومی که فقط بمنظور رسیدن به حداقل اعضا ( 3 نفر ) جهت تاسیس شرکت اسمش در هیئت مدیره شرکت ثبت شده ( فرد غریبه و عضویت صوری) با سهام 1 درصد میتونه مدعی حق و حقوقی از کارکرد شرکت در آینده شود ؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      پاسخ هر دو سوال، بله. در صورت تمایل برای دریافت مشاوره تکمیلی و تعیین وقت مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری با دفترم به شماره ۰۲۱۸۸۳۲۳۲۷۹ تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  31. مسعود اتم گفته:

    با سلام من تازه میخوام یک شرکت تشکیل بدم ولی نمیدونم از کجا باید شروع کنم
    آیا افرادی که جز هیات مدیره هستن باید حتما سابقه بیمه مطابق با مدرک تحصیلی داشته باشن
    و آیا انتخاب گرید باید با مدرک تحصیلیشون مطابقت داشته باشه
    و آیا کسی که سابقه بیمه زیادی نداره میتونه رییس شرکت باشه
    و اینکه کسی که در یک شرکت جز هیات مدیره است میتونه در شرکتی دیگه هم هیات مدیره باشه

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      عضویت در هیات مدیره شرکت ها مستلزم داشتن سوابق بیمه ای نیست. (موارد خاص هم البته وجود دارد)
      در رتبه بندی شرکت های مهندسی و بعضی شرکت های دیگر، متناسب بودن مدرک تحصیلی با موضوع شرکت، شرط است.
      عضویت در هیات مدیره شرکت رقیب یا فعالیت در آن شرکت، برای اعضای هیات مدیره، ممنوعیت قانونی دارد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  32. آرمان گفته:

    باسلام و احترام در یک شرکت تعاونی ،(تعداد اعضا بیش از 200 نفراست) باتوجه به آگهی تشکیل مجمع عمومی و فرصت تعیین شده برای ثبت نام اعضا جهت کاندیداتوری انتخابات هیات مدیره و بازرس قانونی ،(تعداد هیات مدیره 3 نفره است)
    تعداد ثبت نام کنندگان 3 نفر برای هیات مدیره و 1 نفر برای بازرس قانونی بوده است. آیا باید مجمع تشکیل شود یا الزامی برای تمدید فرصت و آگهی برای ثبت نام اعضای بیشتر است؟لطفا در صورت الزام ، مرجع قانونی را راهنمایی بفرمایید
    باسپاس از شما

    پاسخ
  33. مریم گفته:

    سلام
    آیا یک شخص می تواند در دو تا شرکت هم مدیرعامل و هم رییس هییت مدیره باشد شرکت هم سهامی خاص می باشد
    و ضمنا تا پارسال مشکلی در اداره ثبت وجود نداشت ولی امسال پس از وارد کردن در سایت این ایراد را می گیرد

    پاسخ
  34. گلباغی گفته:

    سلام وقت بخیر چرا کارکنان دولت نمیتوانند مدیر عامل بشن؟ آیا قانون خاصی داره یا دلیل شخصی؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      اصل 141 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، کارکنان دولت را از عضویت در هیات مدیره شرکت های خصوصی و مدیرعاملی آنها منع کرده است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  35. فریدون صالحی گفته:

    با سلام ودرود خدمت جناب دکتر رئیس کیا عزیز
    صالحی هستم مسدع وقت باارزش شما شدم شرکت سهامی خاص دارم ومدیرعامل ،آپارتمانی از طریق سرکت خریداری کردیم وبنا به امین بودن رئیس هئیپت مدیره برای اینجانب قولنامه ووکالت آپارتمان فوق را بنام رئیس هیئت مدیره زدیم اما اسناد ملک مذبور دست خودم یعنی مدیرعامل هست اما از زدن ملک بنام شرکت خوداری می کند واعلام میکند که مال خودم هست راهنمایی بفرمایید راه انتقال ویا شکایت چگونه است ممنون از راهنمایی شما

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      ارائه رهنمود تکمیلی، مستلزم دریافت توضیحات بیشتر و بررسی مدارک و نیز پرداخت حق المشاوره است.
      در صورت تمایل به تعیین وقت مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری و هماهنگی برای پرداخت حق المشاوره با دفترم به شماره ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ تماس بگیرید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  36. احمد مخبردوران گفته:

    سلام
    لطفا بفرمایید با توجه به اینکه یکی از شرکای ما کارمند رسمی دولت می باشد و با اصل 141 مغایرت دارد چگونه می توان از تصمیمات ایشان در هئیت مدیره استفاد کرد و برای ایشان حق امضا قائل شد با توجه به اینکه ایشان یکی از سهامداران کلیدی می باشد با تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      برابر قانون اساسی و قانون منع تصدی بیش از یک شغل و قانون منع مداخله کارکنان دولت در معاملات دولتی، کارمند دولت نمی توان عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت های خصوصی باشد. سهامداری یا مشاوره تا جایی که با قانون منع مداخله برخورد ننماید منعی ندارد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  37. محمد اسماعیلی گفته:

    با سلام
    جناب رئیسی کیا سوالی داشتم از خدمتتون
    من مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکتی هستم و میخواهم از شرکت خارج شوم آیا میشود با خروج رئیس هیئت مدیره و عدم جایگزین شرکت را منحل کرد یا خیر ؟همچنین در صورتی که شرکاء بخواهند قرارداد جدیدی را منعقد کنند و من رضایت ندارم آیا به عنوان مدیر عامل و دارای حق امضا آیا میتوانم از امضای قرارداد امتناع کنم؟

    پاسخ
  38. عبدالرحمن گفته:

    با سلام ،بنده مدتی به عنوان مدیر عامل یک شرکت پیمانکاری مشغول به فعالیت بودم با جابجایی دفتر وفعالیت شرکت به جنوب چندین بار درخواست استعفا وخروج از شرکت رادادم ولی هیات مدیره به عناوین مختلف از استعفا وخروج من از شرکت تفره میرن خواهش میکن منو راهنمایی کنید ،تا بتونم برای خودم شرکت ثبت کنم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      ارائه رهنمود تکمیلی، مستلزم دریافت توضیحات بیشتر و بررسی مدارک و نیز پرداخت حق المشاوره است.
      در صورت تمایل به تعیین وقت مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری و هماهنگی برای پرداخت حق المشاوره با دفترم به شماره ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ تماس بگیرید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  39. احمدی گفته:

    با سلام و خسته نباشید
    آیا قانونی وجود دارد که مدیر عامل شرکت سهامی خاص می بایست حداقل 3% سهام داشته باشد؟
    ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  40. فرزانه سنجانی گفته:

    با سلام و احترام
    اینجانب در سال ۹۱ مدرک تحصیلی ام را به مدت ۲سال با تعهد محضری در اختیار شرکت پیمانکاری گذاشتم و مبلغی دریافت کردم شرکت سمت اینجانب در شرکت را رییس هیت مدیره ثبت نموده است و نام من همچنان پس از گذشت ای مدت در روزنامه رسمی میباشد بطوری که بانک‌برای کسر ضمانت نامه شرکت از حساب اینجانب مبلغی کسر نموده است میخواستم بدانم چه اقدام قانونی میتوانم در این خصوص انجام دهم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- اصولا اگر شرکت برای تسهیلات بانکی دریافتی، وثیقه گذاشته باشد بانک به سراغ وثیقه گذار و توقفی اموال و حساب های او می رود نه به سراغ شما مگر اینکه شما وثیقه گذار هم باشید یا ظهر اسناد تجاری را امضاء کرده باشید.
      2- راهنمایی دقیق تر در مورد سوال شما مستلزم مشاوره حضوری و دریافت توضیحات بیشتر و ملاحظه مدارک و پرداخت هزینه است.
      در صورت تمایل می توانید برای تعیین وقت مشاوره و… با دفترم به شماره 88321088 و 88323279 تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید

      پاسخ
      • علی گفته:

        سلام خسته نباشید
        با ثبت شرکت وتغییرات آنها و کلیه امور ثبتی آشنایی کامل دارم و انجام میدم ولی به دلیل اینکه شهرستانمون خیلی کم کار ثبتی هست میخواستم جای دیگ کارکنم اگه میتونین کمکم کنین ممنون میشم باتشکر

        پاسخ
  41. اسماعیل فرامرزی گفته:

    باسلام و عرض خسته نباشید.
    چنانچه در مجامع عمومی دو مرحله‌ای و در مرحله انتخاب نمايندگان (مرحله اول) تعداد آرا ماخوذه از تعداد رای دهندگان بیشتر شود تکلیف قانونی چیست؟
    تعداد رای دهندگان 116 نفر
    تعداد آرا ماخوذه 135 نفر
    با سپاس و تشکر فراوان.

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      اصولاً اگر ضوابط و الزامات برگزاری و نیز اخذ رای در مجامع عمومی شرکت ها به درستی رعایت شود تعداد آراء ماخوذه برابر با تعداد حاضرین یا کمتر از تعداد حاضرین خواهد بود.
      در مورد سوال شما باید قایل باشیم به اینکه افراد دارای حق رای، بیش از یک رای داده اند یا افرادی که حق رای نداشته یا اساساً افرادی که در لیست حاضرین مجمع نبوده اند رای داده اند.
      به نظر اینجانب، در هر دو صورت این رای گیری باطل است.
      سرافراز باشید

      پاسخ
  42. علی گفته:

    با سلام خدمت استاد محترم
    از عضو هیئت مدیره ای که تازه انتخاب شده و اداره تعاون وی را تأیید کرده باشد ولی در اداره ثبت شرکتها به دلیل بدهی مالیاتی عضویت وی را در هیئت مدیره، منتفی نمایند تکلیف چیست؟ آیا باید دوباره مجمع عمومی تشکیل گردد و مجمع قبلی باطل گردیده یا خیر؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      1- تکلیف این است که مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده، تشکیل جلسه دهد و شخص یگری که دارای محدودیت و ممنوعیت قانونی نیست را به عضویت در هیات مدیره انتخاب نماید.
      2- اعمال محدودیت ها و ممنوعیت های مالیاتی موضوع تبصره 3 ماده 186 قانون مالیات های مستقیم نسبت به مدیرانی صحیح است که صرفاً به موجب آگهی روزنامه رسمی دارای سمت بوده اند.
      سرافراز باشید

      پاسخ
  43. محمد گفته:

    با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما
    بنده عضو هیئت مدیره و سهامدار شرکتی هستم که بنا بر یکسری مشکلات میخواهم استعفا داده و سهام خود را واگذار کنم.
    اگر امکان دارد بنده را راهنمایی کنید و بفرمایید مراحل انجام این کار چگونه است؟ با تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      استعفای خود از عضویت در هیات مدیره را به رئیس هیات مدیره تسلیم کنید و بخواهید تا عضو علی البدل هیات مدیره را به جای شما در هیات مدیره، دعوت نموده و سمت او را آگهی نمایند. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر، برای تعیین وقت مشاوره و ترتیب پرداخت هزینه آن با شماره 02188321088 تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  44. ابراهیم گفته:

    با سلام
    بنده مدیر عامل و رییس هیت مدیره شرکت خصوصی سهام خاص هستم و آخرین تغییرات هیت مدیره شرکت در سال91 بوده( روزنامه رسمی)به مدت 2 سال.
    در ضمن شرکت از سال 93 غیر فعال است و من از سال 95 بصورت قراردادی به اداره ای رفتم . آیا قانون دو شغله بودن شامل حال من می شود؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      اگر به موجب آگهی روزنامه رسمی، همچنان مدیرعامل و عضو هیات مدیره آن شرکت هستید و اداره ای که در آن مشغول به کار شده اید دولتی است و برابر قانون مدیریت خدمات کشوری از محل بودجه دولتی، حقوق می گیرید مشمول ممنوعیت اصل 141 قانون اساسی می شوید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  45. حمید رضا گفته:

    با سلام
    آیا مدیرعامل می تواند بدون اطلاع اعضای هیئت مدیره به مرخصی برود؟
    اصولاً مرخصی مدیرعامل نیاز به تایید اعضای هیئت مدیره دارد یا خیر و در نبود وی مسئولیت کارها با کیست؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      صدور مجوز مرخصی برای مدیرعامل، اصولاً با هیات مدیره و معمولاً در اختیار رئیس هیات مدیره است. تعیین جانشین مدیرعامل در این گونه موارد نیز با هیات مدیره است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  46. کیوان بابائی گفته:

    با سلام خدمت شما
    اول از همه تشکر ویژه میکنم بابت اطلاعات و راهنمایی های زیبا برای سهولت کار ما
    سوال بنده این است که برای درج تصمیمات صورتجلسه در سامانه تغییرات به چه روشی تصمیمات را انتخاب کنیم؟در بعضی از صورتجلسات،تصمیمات مبهم ارائه شده و چگونگی انتخاب تصمیمات را نمیدانم تا در مرحله ارسال مدارک و تایید اداره ثبت شرکت ها به مشکل بر نخورم
    و سوال دیگر این است که چه مدارکی برای پست به اداره مربوطه لازم است،نمیدانم چه مدارکی را باید ضمیمه صورتجلسه تغییرات جدید کنم تا درخواست من از سوی اداره ثبت شرکت ها رد نشود
    باتشکر و سپاس فراوان

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس. از اظهار لطف و محبت شما سپاسگزارم.
      1- انتخاب تصمیماتدر سامانه ثبت شرکتها بستگی دارد به نوع تصمیمی که در شرکت گرفته اید یا می خواهید بگیرید.
      2- به طور مشخص بفرمایید دقیقاً در چه موردی برای انتخاب تصمیمات و صورتجلسه ها ابهام دارید؟
      3- پس از طی مراحل ثبت تغییرات و پس از آنکه تصمیمات ثبت شده در سامانه به مرحله پذیرش اینترنتی رسید به موجب رسید پذیرش اینترنتی و پیام هایی که در سامانه داده می شود متناسب با نوع تصمیمی که گرفته اید یا نوع خواسته شما مشخص می گردد چه مدارکی باید به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  47. مجتبی گفته:

    با سلام
    من و دو تن از دوستان حدود 6 سال پیش یک شرکت سهامی خاص ثبت نمودیم و در طی این مدت شرکت هیچ کاری انجام نداده. همچنین من به عنوان رییس هیات مدیره هستم. از سال گذشته دوستی که در سمت مدیر عامل شرکت بود در خارج از کشور بسر می برد و دسترسی به ایشان نداریم.حال برای واگذاری یا انحلال شرکت چه باید کرد؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      اصولاً برای واگذاری سهام یا انحلال شرکت باید به ترتیبات مندرج در اساسنامه شرکت و نیز قانون تجارت عمل کنید و اگر رهنمود دقیق تر بخواهید مستلزم ارائه اساسنامه و آگهی های تغییرات شرکت و ارائه توضیحات تکمیلی و نیز مستلزم پرداخت هزینه مشاوره می باشد.
      اگر مایل به مشاوره بودید با دفترم به شماره 02188321088 تماس حاصل فرمایید و ترتیبات مشاوره و هزینه های آن را جویا شوید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  48. علی گفته:

    با سلام و خسته نباشید
    همانطور که مستحضرید در شرکتهای بیمه ای یک عضو بیمه ای با حداقل یک در صد سهام باید حضور داشته باشد . میخواستم بدونم موقع انتقال سهام
    چه باید کرد تا این عضو با این یک درصد سهام نتواند برای شرکت دردسری ایجاد نماید و هیات مدیره هر وقت که لازم دونست بتونه ایشون را عوض کنه
    ممنون و سپاس از راهنماییتون

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      1- شما احتمالاً یک شرکت کارگزار خدمات تامین اجتماعی هستید که با مجوز سازمان تامین اجتماعی فعالیت می کنند و سازمات تامین اجتماعی در هنگام صدور مجوز کارگزاری، الزاماتی فراتر از قانون تجارت را به آنان، تحمیل می نماید و صدور مجوز کارگزاری را منوط به رعایت خواسته های فراقانونی خود می نماید.
      2- معمولاً سهامدار و عضو هیات مدیره ای که با حمایت های فراقانونی وارد یک شرکت می شود خواسته ها و رفتارهای فراقانونی از خود بروز می دهد و حقوق دیگران از جمله سرمایه گذار را به کلی نادیده می گیرد.
      3- سهامدار، به ویژه اگر سهامدار خرد بوده و عضو هیات مدیره هم نباشد نمی تواند در مدیریت شرکت و امور اجرایی، مانع جدی به شمار رود.
      4- اگر این فرد عضو هیات مدیره است برای تغییر اعضای هیات مدیره و خارج کردن وی از هیات مدیره باید مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده را با طی تشریفات قانونی و با ذکر دستور مجمع مبنی بر عزل ایشان تشکیل داده و اتخاذ تصمیم نمایید.
      5- احتمالاً اگر به خروج این فرد از هیات مدیره اقدام کنید سازمان تامین اجتماعی از طریق لغو یا عدم تمدید مجوز کارگزاری، ادامه فعالیت شما را به کلی ناممکن و سرمایه گذاری شما را از بازدهی ساقط خواهد نمود.
      6- اگر حدس من درست است و شما یک شرکت کارگزار تامین اجتماعی هستید توصیه می کنم نسبت به تاسیس انجمن صنفی شرکت های کارگزاری تامین اجتماعی اقدام و حقوق قانونی خود از جمله لزوم احترام به حق سرمایه گذاری و کارآفرینی خود و رعایت قانون تجارت را در قالب یک تشکل صنفی از سازمان تامین اجتماعی مطالبه فرمایید.
      سرافراز باشید

      پاسخ
  49. علی گفته:

    با عرض سلام
    در یک شرکت سهامی خاص من بعنوان مدیر عامل و رییس هیات مدیره می باشم با توجه به اختلافات شخصی که پیش آمده تقاضا دارم راهنمایی فرمایید که چگونه می توانم از سمت های خود استعفا دهم و دیگر مسئولیتی نداشته باشم
    قابل ذکر است اختلاف بااعضای هیات مدیره دارم و از هر گونه همکاری با اینجانب امنتاع می نمایند
    با تشکر فراوان

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- از سمت مدیرعاملی با طرح کتبی استعفاء و ثبت آن در دبیرخانه شرکت و ارائه آن به هیات مدیره.
      2- از سمت ریاست هیات مدیره با طرح کتبی استعفاء و ثبت آن در دبیرخانه هیات مدیرهو ارائه آن به هیات مدیره و دعوت عضو علی البدل هیات مدیره برای مدت باقیمانده.
      3- در صورت عدم همکاری هیات مدیره در موارد فوق به راهکارهای قانونی و قضایی نیاز خواهد بود که مستلزم دریافت توضیحات بیشتر از شما و پرداخت هزینه بوسیله شماست. در صورت تمایل به مشاوره و برای تعیین زمان و ترتیب آن با دفترم به شماره 88321088 تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  50. حمید سلیمانی گفته:

    سلام جناب رئیسی کیا
    وقت بخیر و تشکر از صرف وقت و بذل توجه شما
    در شرکت سهامی خاص با 5 عضو هیات مدیره ، آیا سه نفر می توانند با تشکیل جلسه هیات مدیره سمت اعضاء را تغیر بدهند؟
    در اساسنامه قید شده تصمیمات جلسات هیات مدیره با اکثریت اعضا رسمیت و تصمیمات اتخاذ شده با حداکثر آراء موافق از کل اعضا معتبر خواهد بود که سه نفر مذکور موافق این تغیرات بوده اند.
    به نظر جنابعالی نباید دو فرد غایب سمت تعین شده را قبول کنند؟
    بااحترام

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      باید تشریفات دعوت همه اعضای هیات مدیره و تشریفات برگزاری جلسه هیات مدیره شرکت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت، رعایت شود. در این صورت با حضور سه نفر از پنج نفر و موافقت هر سه نفر، تغییر سمت اعضای هیات مدیره ممکن خواهد بود.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  51. مجید گفته:

    سلام
    آیا اعضاء هیات مدیره شرکت میتوانند سهام دار شرکت دیگری که با شرکت خودشان مراوده و قرار داد دارد شوند.
    لطفآ در صورت امکان با ایمیل اطلاع دهید.
    از بزرگواریتان کمال تشکر را دارم.

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      اصولاً چنین اقدامی خلاف موازین حرفه ای مدیریت در شرکت ها و بنگاه های اقتصادی است. از این گذشته، برابر ماده 129 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، چنین معاملاتی دارای تشریفات و بایسته های ویژه ای است که باید رعایت شود و برابر مواد 130 و 131 قانون یادشده، عدم رعایت موازین و تشریفات مربوطه می تواند به ابطال معاملات موصوف و مسئولیت های مدنی و کیفری هم منجر شود.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  52. علی ناطق گفته:

    با سلام.
    رئیس هیت مدیره در جریان پرونده ای که مربوط به شرکت نیست بعد از کلاهبرداری از ما متواری شده و ما نیز از ایشان شکایت کرده ایم.
    البته شرکت سهامی خاص بوده و اینجانب مدیر عامل شرکت میباشم حالا چگونه از طریق قانونی می توانیم وی را که دسترسی به ایشان نداریم از شرکت بیرون کرده و فرد جدیدی را بعنوان عضو هیت مدیره بیاوریم
    با تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      برابر تبصره ماده 111 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، اگر حکم قطعی مبنی بر کلاهبرداری عضو هیات مدیره صادر شده باشد مجمع عمومی شرکت باید وی را از عضویت هیات مدیره شرکت، عزل و خارج نماید و اگر مجمع عمومی به وظیفه خودش عمل ننمود با طرح دعوی در دادگاه می توانید عزل وی را با استناد به حکم قطعی صادره درخواست نمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  53. Ali گفته:

    سلام در شرکت سهامی عام شخصی که هم مدیر عامل هست و هم عضو هیئت مدیره در صورت استعفا از چه زمانی مسولیتی در شرکت ندارد

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      مدیرعاملی و عضویت هیات مدیره دو مسئولیت مجزی از هم هستند که در این مورد در یک نفر جمع شده است.
      1- چنین فردی با استعفاء از مدیرعاملی از تاریخ تعیین مدیرعامل بعدی از سوی هیات مدیره، مسئولیتی به عنوان مدیرعامل، نخواهد داشت.
      2- چنین فردی با استعفاء از عضویت در هیات مدیره، از تاریخ دعوت و جایگزینی عضو علی البدل هیات مدیره، مسئولیتی به عنوان عضو هیات مدیره نخواهد داشت.
      3- فروض و مسایل مختلفی درباره سوال شما قابل طرح و پاسخگویی است که مستلزم مشاوره حضوری یا تلفنی و پرداخت هزینه می باشد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  54. اكبر گفته:

    با سلام بنده جهت ثبت شركتي با مسئوليت محدود به فردي وكالت دوساله دادم كه از مدرك من جهت ثبت استفاده نمايد ولي بعد از دو سال صاحب شركت و داراي بيشترين سهم و رييس هيئت مديره اقدامي جهت خروج اينجانب از سهامداران و مديرعاملي نمي كند لطفاً راهنمايي كنند ممنون

    پاسخ
  55. نصیر گفته:

    با عرض سلام دریک شرکت سهامی خاص با اصلاح اساسنامه هئیت مدیره به دونفر تقلیل پیداکرد درصورتی که جنابعالی مرقوم فرمودید هیئت مدیره شرکتهای سهامی خاص می باید سه نفر باشند آیا چنین موردی امکان پذیر می باشد ؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      برابر قانون تجارت، چنین فرضی قابل قبول نیست و اساسنامه شرکت در مواردی که خلاف مقررات الزام آور قانون تجارت باشد قابل ابطال است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  56. امین جزینی گفته:

    سلام من یه سوال داشتم اگه میشه لطف کنید جواب بدید: اگر در اساسنامه شرکت سهامی خاص یا شرکت تعاونی سهامی خاص عضویت در شرکت منوط به موافقت هیات مدیره باشد و شریک قصد عضویت در شرکت را داشته ولیکن با مخالفت هیات مدیره مواجه شود چه راهکارهایی را پیشنهاد می دهید؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      شما از یک سو، مطرح کردید که عضویت و شراکت در شرکت، منوط به تصویب هیات مدیره شده است و از سوی دیگر، پرسیدید که شریک، چگونه می تواند به عضویت شرکت درآید؟
      صورت مساله، ابهام و تناقض دارد. لطفاً رفع ابهام فرمائید تا پاسخ دهم.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  57. رضایی گفته:

    سلام
    آیا میشه بدون اطلاع فردی که قبلا عضو هیات مدیره شرکت سهامی خاص بوده پس از دوسال مجدد تمدید بشه؟
    بدون هیچ وکالت نامه و امضا؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      خیر. بدون حضور یا قبول فردی که قبلاً عضو هیات مدیره بوده است نمی توان، دوباره او را بعنوان عضو هیات مدیره برگزید. باید اذن و قبولی خودش در بین باشد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  58. مینا گفته:

    سلام
    عذر می خوام اگه در یک شرکت سهامی خاص چندین سال فعالیتی صورت نگیره امکانش هست مجددا مجمع تشکیل بشه و هیئت مدیره انتخاب بشه و ایا ثبت شرکتها با این موصوع مشکلی خواهد داشت؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      بله. مقامات و مراجعی که صلاحیت دعوت مجمع عمومی صاحبان سهام را دارند می توانند مجمع عمومی عادی را برای انتخاب اعضای هیات مدیره، تشکیل دهند و اداره ثبت شرکتها نیز در صورت رعایت تشریفات قانونی مربوط به دعوت و برگزاری مجمع عمومی، مشکلی با این موضوع نخواهد داشت.
      سرافراز باشید

      پاسخ
  59. رحمانی گفته:

    سلام. خسته نباشید
    از مطالب آموزندتون سپاسگزارم
    سوالی دارم خدمت جناب عالی و اون اینه که در شرکت سهامی خاص میتونیم یکی از سهامداران شرکت که حداقل سهم رو داره و عضو هیئت مدیره هست در لیست بیمه تامین اجتماعی بعنوان یکی از کارگران کارخانه رد کنیم و آیا اینکار، مشکلی از لحاظ میزان سهم و حق تصمیم گیری های شرکت و غیره ایجاد نمیکنه ؟
    ممنون میشم پاسخ بدین
    با کمال تشکر

    پاسخ
  60. علی رضا گفته:

    با عرض سلام و احترام
    آیا عضو علی البدل در یک شرکت، در صورت تخلف یا بدهی شرکت، باید پاسخگو باشد. (بقول معروف پایش گیر می افتد یا نه؟)

    پاسخ
  61. وحید گفته:

    سلام
    من مدیرعامل شرکتی هستم که سهام داران و اعضای هیئت مدیره به دلیل اختلافات و شکایتهای قانونی علیه یکدیگرحاضر به تنظیم و امضای هیچ صورتجلسه ای نیستند و بنده سه بار استعفای خود را کتبا اعلام و ابلاغ کردم و دو بار هم اظهار نامه تنظیم و ابلاغ کردم. و حقوقی نیز دریافت نکرده ام.
    چگونه میتوانم استعفای خود را رسمیت بدهم چون میخواهم در شرکت دیگر مدیرعامل شوم.
    باتشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.

      1- ارائه استعفاء به رئیس هیات مدیره شرکت با اخذ رسید و قید تاریخ، و ارائه رونشت به اعضای هیات مدیره و بازرس قانونی شرکت، اولین اقدام قانونی ممکن است.
      2- در صورت عدم توجه هیات مدیره (نفیاً یا اثباتاً) ابلاغ اظهارنامه مبنی بر اعلام استعفاء به رئیس و اعضای هیات مدیره و بازرس قانونی شرکت و تقدیم رونوشتی از اظهارنامه موصوف به اداره ثبت شرکتها و اداره امور مالیاتی و بیمه (تامین اجتماعی) که در دبیرخانه اداره ثبت و اداره امور مالیاتی ذیربط و شعبه مربوطه تامین اجتماعی به ثبت برسد خواهد توانست کارگشا و تا حدود زیادی رافع مسئولیت باشد.
      3- در نهایت طرح دعوی لازم در مراجع ذیصلاح قضائی نیز می تواند تعیین کننده باشد.

      سرافراز باشید.

      پاسخ
  62. محمدی گفته:

    با سلام و ضمن تشکر
    در صورتیکه شخصی همراه همسر خود بخواهند شرکت سهامی ثبت کنند و نفر سوم پدر یکی از زوجین باشد. با توجه به اینکه نفر سوم سرمایه ای را وارد شرکت نمی کند و حضور او جنبه صوری داشته، برای جلوگیری از مشکلات آتی مانند مدعی شدن وراث آن شخص بعد از فوت ایشان و … اگر ممکن است راهنمایی بفرمایید.
    آیا تقسیم سهام به 100 یا 1000 سهم و دادن فقط به یک سهم به نفر سوم می تواند مفید باشد؟
    با تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- پس از سهامدار شدن فرد و سپس درگذشت او نمی توان ورثه اش را از حقوق قانونی نسبت به سهم (حتی اگر یک سهم باشد) محروم کرد.
      2- یکی از راهکارهای خوب برای کاهش پیامدهای مورد نظر شما دادن فقط یک سهم به این شخص یا در نظر گرفتن حقوق ممتازه (سهام ممتاز) برای سایر سهامداران است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  63. علی داعی زاده اردکانی گفته:

    باسلام و سپاس
    آیا هیئت مدیره بعد از شش سال می تواند بدون دعوت از مجمع خودشان را هیئت مدیره کنند و اداره ثبت شرکتها قبول آگهی کند؟
    آیا هیئت مدیره می تواند یکی از اعضای حقوقی موئسسه را عزل کند؟
    در موئسسه به ثبت رسیده در اساسنامه سال مالی داریم ولی هیئت مدیره و حسابدار مدت یازده سال گزارش مالی ندادند و همچنین حساب موئسسه به نام شراکتی مدیرعامل و حسابدارباز کرده اند.
    در اساسنامه مدت هیئت مدیره دو سال بوده که لاک گیری شده و مدیرعامل در اولین صورت جلسه مجمع و فرم تقاصانامه ثبتی امصا نکرده است و خیلی اشتباهات دیگر و لاک گیری های دیگر که اداره ثبت شرکت ها انجام داده خواهشمندم مرا راهنمائی کنید و به کجا شکایت بکنم ؟
    متشکرم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      درود و سپاس.
      پاسخ به این حجم از سوالات و ارائه رهنمود موثر و دقیق در مورد آنها مستلزم مشاوره حضوری و تلفنی مفصل و مشاهده اساسنامه و آگهی ها و نیز مستلزم پرداخت هزینه است.
      در صورت تمایل به مشاوره و برای هماهنگی در تعیین وقت مشاوره و ترتیبات آن، با دفترم به شماره 88321088 و 88323279 تماس بگیرید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  64. هومن گفته:

    سلام استاد
    در شرکتی دارای ۴۹% سهام هستیم اما تنها یک نفر در هیت مدیره هست. می خواهیم تعداد افراد را بیشتر کنیم یا جایگزین نفرات قبلی. راهش چیست؟

    پاسخ
  65. Amin گفته:

    با سلام و تشکر از مطالب مفیدتان.
    یه سوال داشتم.
    آیا فردی را که مدیرعامل یک شرکت هست میشه در یک شرکت دیگه، بعنوان عضو هیئت مدیره (نائب رییس) انتخاب کرد؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      بله.
      با این وصف که برابر ماده 133 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، مدیران شرکت، نباید در معاملات و فعالیت هائی که متضمن رقابت با فعالیت شرکت تحت مدیریتشان باشد وارد شوند و برابر ماده 129 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، نباید بدون طی تشریفات قانونی، در معامله با شرکت تحت مدیریتشان، سهیم شوند یا طرف معامله، قرار گیرند.
      تا جائی که این دو ماده، رعایت شود عضویت در هیات مدیره شرکت های دیگر، برای مدیرعامل یک شرکت (در بخش خصوصی) فعلاً در قوانین ایران با منع یا محدودیت قانونی دیگری، روبرو نیست.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  66. محمد گفته:

    با سلام و احترام
    2 نفر از بستگانم مرا به صورت رودربایستی عضو شرکتهای سهامی خاص نموده اند یکی بازرس و دیگری رئیس هیات مدیره و به تازگی فهمیدم که بدهی مالیاتی زیادی دارند و برای پرداخت بدهی هم اقدامی نمی کنند. چطوری میتوانم ار عضویت این شرکتها خارج شوم ؟
    ضمنا خودشان با استعفایم موافقت نمی کنند.

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- در شرکتی که بازرس هستید (اگر بازرس اصلی باشید) می توانید با تذکر به رئیس هیات مدیره، خواهان دعوت بازرس علی البدل شوید و یا مسیر برگزاری مجمع عمومی صاحبان سهام جهت انتخاب بازرس را در پیش بگیرید.
      2- در شرکتی که رئیس هیات مدیره هستید می توانید ضمن اعلام استعفاء به اعضای هیات مدیره، لزوم دعوت از عضو علی البدل هیات مدیره را خواستار شوید و اگر توجه نشد مراتب را از طریق بازرس قانونی شرکت، پیگیری کنید و مسیر برگزاری مجمع عمومی صاحبان سهام جهت انتخاب بازرس را در پیش بگیرید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- تعداد اعضای هیات مدیره ساختمان (آپارتمان های بیش از سه واحد) بستگی به توافق مالکین دارد و می تواند یک یا چند نفر باشد. تعداد اعضای هیات مدیره، باید فرد باشد نه زوج و مدت مسئولیت هیات مدیره یا مدیر، در هر دوره دو سال است و می تواند برای دوره هاتی پیاپی، انتخاب شود.
      2- حفظ و اداره ساختمان، بیمه ساختمان در برابر خطر آتش سوزی، تعیین هزینه های مشترک و اعلام آن به مالکین، از جمله وظایف مدیران ساختمان است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  67. علی گفته:

    سلام عرض ادب
    شرکت ما (سهامی خاص) سه عضو داره که هر سه سهام دار و عضو هییت مدیره می باشند ما تصمیم گرفتیم یک عضو جدید اضافه کنیم بهش یک سهم بدیم و بیاد داخل هییت مدیره و تمام اعضا قبلی سهامدار باقی بمونند (هر 4 نفر3+1) “””کسی از شرکت خارج نشه”””
    آیا تعداد اعضاسهامدار 4تا بشن موردی نداره(هییت مدیره 3 نفر بشه عضو جدیدداخل و یکی از اعضا خارج شه)؟ ترتیب صورتجلسات به چه شکله؟ اگه با ذکر عنوان جلسات اعم از عادی و فوق العاده بفرمایید ممنون میشم
    تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- افزایش تعداد سهامداران اصولا منع قانونی ندارد و البته اگر در اساسنامه شرکت شما، انتقال و فروش سهام به افراد دیگر، دارای الزامات و ترتیباتی باشد باید آن ترتیبات و الزامات را رعایت کنید.
      2- خارج شدن یکی از اعضای هیات مدیره از طریق استعفاء یا عزل او و برگزاری مجمع عمومی عادی، جهت عزل یا انتخاب فرد جایگزین، باید طی صورتجلسات مربوطه انجام و به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.
      3- تنظیم صورتجلسات و انجام امور ثبتی مورد نظر شما از طریق دفترم و با پرداخت هزینه های مربوطه، قابل انجام است. در صورت تمایل با دفترم به شماره 88321088 و 88323279 تماس حاصل فرمائید.

      سرافراز باشید.

      پاسخ
  68. مرجان خاتون گفته:

    سلام استاد وقتتون بخیر… من میخواستم بدونم، دقیقاً مراحل عملی واگذاری سمت مدیریت عاملی توی یه شرکت سهامی خاص، که کلاً هیات مدیره سه نفراند، چیه. یعنی چه مراحلی طی میشه… متاسفانه من خیلی مطالعات حقوقی ندارم، هرچه قدر که این مطلب رو زیر و رو کردم، به جواب قانع کننده که برام قابل درک باشه نرسیدم… میخواستم بدونم که امضای واگذاری این سهام، توی چه مرکزی اتفاق می افته؟ ثبت اسناد؟ یا دفتر اسناد رسمی؟! و اینکه مدیر عامل به جز اینکه سهام داره، قرارداد استخدامی داره؟! و یه سوال دیگه که دارم اینه که آیا این قرار داد می تونه مشروط باشه؟! یا برای مدت خیلی محدودی زیر دو سال؟
    ممنون میشم پاسخم رو بدید.
    یا علی

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- مسئولیت تعیین مدیرعامل و اختیار عزل او با هیات مدیره شرکت است.
      2- تعداد اعضای هیات مدیره در هر شرکت سهامی برابر اساسنامه همان شرکت، مشخص شده است.
      3- نقل و انتقال سهام، در شرکت سهامی خاص در داخل شرکت و در دفتر سهام شرکت به ثبت می رسد و به اداره امور مالیاتی منعکس می شود.
      4- مدیرعامل شرکت سهامی می تواند از بین سهامداران انتخاب شود و حقوق و حدود اختیارات وی را هیات مدیره، تعیین می کند.
      5- مدیرعامل شرکت را می توان برای مدتی کمتر از دو سال هم انتخاب کرد.
      6- توضیح بیشتر، مستلزم مشاوره حضوری یا تلفنی و مستلزم پرداخت هزینه است. در صورت تمایل و برای تعیین وقت مشاوره، با دفترم به شماره 02188321088 تماس حاصل فرمایید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  69. پوذکیان گفته:

    سلام. یکی ازشرکای شرکت سهامی ما چهار ماه پیش فوت کرده اند و مهلت دو ساله هیات مدیره نیز تمام شده .چه صورتجلساتی باید تهیه کنم برای شرایط جدید؟
    مطلقا نمیدونم.
    لطفا راهنمایی بفرمایید.
    ممنون از مطالب مفیدتون

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      دریافت انحصار وراثت فردی که درگذشته، نخستین اقدام لازم است که باید از طریق ورثه انجام شود.
      چون طی مراحل مربوطه، زمان بر و در هر مرحله مستلزم مشورت خاص همان مرحله و مدارک مربوطه به همان مرحله است می توانید در صورت تمایل، پیگیری و اقدام در خصوص این موضوع را به گروه وکلای ثبتی دفترم محول فرمائید.
      تلفن تماس 88321088

      سرافراز باشید.

      پاسخ
  70. ص م گفته:

    با سلام وسپاس از اینکه درارائه معلومات و تجربیات خود ما رو سهیم می نماید
    بنده مدتی هست که در شرکت تعاونی مسکن مهر عضو هیت مدیره هستم ولی متاسفانه بعلت قانون مندی ،- چون به عده ای از اعضای بد حساب (سودجو) باج نمیدم و اجازه نمیدهم حق بی گناهای خواسته پایمال بشه آن عده سود جو در راستای رسیدن به منفعت طلبی خود در فضاهای مجازی و در غیاب بنده شروع به شایعه پراکنی و تهمت و افترا نموده اند که طبیعتا چون عده زیادی از اعضا بیسواد یا کم سواد هستن با شایعات این افراد انگشت شمارد اغفال شده اند حال خواستم ببینم از نظر قانونی چگونه می تونم از حق و حقوق خود دفاع کنم و لازم به توضیح است که در مورد عزل بنده طومار مخفیانه گرفته

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- برای نشر اکاذیب و افترا و تهمت در فضای مجازی می توانید علیه عاملان آن و مسئولان سایت های مربوطه، طرح شکایت نموده و موضوع را پیگیری فرمائید.
      2- مجمع عمومی صاحبان سهام می تواند اعضای هیات مدیره را با طی تشریفات قانونی، عزل نماید اعم از آنکه طوماری برای آن تهیه شده یا نشده باشد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  71. سمانه گفته:

    سلام خسته نباشید.اگر چنانچه شرکتی مدتها تشکیل جلسه نداده و مدیر عامل هم قصد پاسخگویی نداشته باشد چگونه می توان از عضویت در هیات مدیره شرکت استعفای رسمی داد که اگرچنانچه کاری خلاف در شرکت صورت گیرد اینجانب پاسخگو نباشم؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- استعفا از عضویت در هیات مدیره را بطور رسمی و کتبی به رئیس هیات مدیره، تسلیم کنید و بازرس قانونی شرکت را هم کتباً آگاه نمائید.
      2- در قبال تصمیمات هیات مدیره که با آن کتبا و صریحاً مخالفت کرده باشید مسئول نخواهید بود.
      3- مشورت تکمیلی مستلزم مشاوره حضوری و پرداخت هزینه مشاوره است. در صورت تمایل، با دفترم به شماره 88321088 جهت تعیین وقت مشاوره، تماس حاصل بفرمائید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  72. کارمند گفته:

    با احترام: سلام علیکم: سوال در نامه های اداری به عناوینی مانند از سوی یا از طرف بجای رئیس اداره امضاء می شود. فرق بین از طرف و از سوی در چیست؟ آیا اختیارات از طرف و از سوی متفاوت می باشد؟ با تقدیر و تشکر. ممنون.

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس. در سامانه (نظام) اداری کشور، امضای مکاتبات از شرح وظایف و حدود اختیارات تفویض شده پیروی می کند و درج عنوان “از طرف” یا “از سوی” به واقع، جز در فارسی بودن عبارت “از سوی” تفاوت دیگری ندارد. در شرکت ها مکاتبات و نامه های اداری باید به امضاء شخصی برسد که در اساسنامه یا مصوبه هیات مدیره معین گردیده است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  73. محبوبه گفته:

    با سلام،
    یک سؤال؟ نحوه اعطای سمت سهامداران در شرکت های تجاری چگونه است؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود سپاس.
      سهام داران شرکت سهامی می توانند با انتخاب مجمع عمومی عادی برابر ضوابط قانونی و با رعایت اساسنامه و شرایط قانونی مربوطه، عضو هیات مدیره یا بازرس قانونی یا مستخدم همان شرکت شوند.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  74. شکوری گفته:

    با سلام
    آیا منع قانونی وجود دارد که اعضای هیئت موسس سمن که ایرانی هم هستند مقیم خارج از کشور باشند؟

    پاسخ
  75. لیلا گفته:

    با سلام مممنون از اطلاعاتتون
    ممنون میشم درباره سوالم توضیح بدید :
    حق الزحمه بارزسان و منشی چگونه تعیین میشه ؟ و چقدر بازرسس و منشی در تعاونی در سود و زیان تعاونی سهیم هستن ؟ ایمیل کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      حق الزحمه بازرس قانونی را مجمع عمومی عادی تعیین می کند.
      بازرس نقش اجرائی ندارد که بتوان سود و زیان شرکت را مستقیماً به او منتسب کرد ولی با ایفای دقیق و صحیح نقش خود می تواند در پیشبرد امور و سودآوری شرکت، تاثیر گذار باشد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  76. صمدی گفته:

    با سلام
    آیا وزرای عضوی مجامع عمومی یا هیأت عامل سازمان‌های دولتی می‌توانند به شخصی غیر از کارمند دولت (شخصی خصوصی) نیابت حضور در جلسات را بدهند؟با تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      درود و سپاس.
      منع قانونی برای حضور نماینده مقامات دولتی در مجامع عمومی شرکت های دولتی نداریم و نماینده معرفی شده لزوما نباید کارمند دولت باشد.
      سرافراز باشید

      پاسخ
  77. مهدی گفته:

    سلام خسته نباشین
    می خواستم بدونم آیا یک عضو موظف هیات مدیره که مدیرعامل نیز می باشند در یک شرکت سهامی خاص ، می توانند مدیرامور مالی نیز باشند لطفا اگر ماده قانونی دارد بفرمائید .

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      بله. منع قانونی ندارد ولی در مقام اجراء، مدیرعاملی که بخواهد مسئولیت مالی شرکت را مستقیماً بعهده بگیرد درگیر شدن با مسئولیت های قانونی و مالی و کیفری بسیاری را برای خود رقم خواهد زد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  78. مریم گفته:

    میخواستم بدونم برای تصویب اساس نامه ی شرکت سهامی خاص چه نکاتی را درج کنم که به نفع مدیرعامل باشه ؟؟؟؟
    خواهش میکنم زود راهنماییم کنید.
    چیزایی رو میخوام که به نفع مدیر عامل شرکت باشه ! با جزئیات راهنمایی کنید لطفا.

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      دریافت مشاوره دقیق در این زمینه مستلزم مشاوره حقوقی حضوری و ارائه جزئیات بیشتر از سوی شماست.
      برای دریافت نوبت مشاوره حضوری با دفترم به شماره 88321088 و 88323279 تماس بگیرید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  79. مهدی گفته:

    سلام. ممنون از زحمات شما
    ما درگذشته شرکتی داشتیم متشکل از 4 نفر که 2 نفر از آنها چند سال است که خارج رفته اند و ما هم از آن زمان شرکت را به حالت تعلیق در آورده ایم. حال بدون حضور آن دو نفر چگونه میتوانیم دوباره شرکت را شروع به کار کنیم؟ آیا باید آگهی روزنامه بدهیم؟

    پاسخ
  80. مهیار گفته:

    با سلام و احترام
    بنده شرکتی سهامی خاص در سال ۸۲ تاسیس کردم و حدود ۳ سال فعالیت داشت و پس از آن عملا فعالیت اقتصادی انجام نشد.
    تعداد سهامداران ۳ نفر. حدود ۸۰٪ درصد مالکیت سهام اینجانب و ۲۰٪ دو نفر دیگر.
    در آن زمان رییس هیات مدیره و مدیرعامل انتخاب شدم.

    متاسفانه پس از تاسیس تا کنون ارتباطی با دونفر دیگر ندارم و بهیچ وجهی در دسترس نیستند
    که این امر جلوی برگزاری مجمع و همچنین جلسه هیات مدیره را گرفته است.

    با فرض قطعیت عمل حضور آن دو ، آیا راهکاری برای حل مشکل و ادامه فعالیت شرکت وجود دارد؟ آیا امکان تسهیم ۸۰ درصد سهام اینجانب به دو یا سه نفر غیر وجود دارد؟

    آیا ریاست هیات مدیره و مدیرعاملی اینجانب بدون درج آگهی جدید معتبر میباشد ؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      مشاوره دقیق و موثر در این زمینه، مستلزم مطالعه اساسنامه و سوابق ثبتی شرکت شماست. برگزاری مجمع عمومی عادی برای انتخاب اعضای هیات مدیره و انتقال سهام به اشخاص دیگر جهت فراهم شدن امکان برگزاری مجمع و…. دارای راهکاهای خاص خود می باشد.
      در صورت تمایل به دریافت نوبت مشاوره حضوری با دفترم به شماره 88321088 و 88323279 تماس حاصل فرمائید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  81. فریدونی گفته:

    با سلام . من در حال ثبت شرکت با مسئولیت محدود می باشم و در هنگام ثبت در جایی نوشته دارندگان حق امضا … و میخواستم بدانم آیا دارندگان حق امضا حتما باید از مدیران شرکت باشند یا از شرکا که سمت مدیریتی ندارند هم میتوانند دارنده حق امضا باشند و مدیران دارنده حق امضا نباشند. باتشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      در شرکت با مسئولیت محدود، مدیران و صاحبان امضاء مجاز، می توانند اشخاصی غیر از شرکاء شرکت و غیر از دارندگان سهم الشرکه باشند.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  82. بردیا گفته:

    سلام خسته نباشین

    سوالم اینه اگر در رای گیری شرکت سهامی خاص برای هیئت مدیره رای ها برای چهار نفر مساوی باشند.باید چکار بکنیم؟

    ممنون

    پاسخ
  83. سید سعید گفته:

    با سلام و درود و تشکر از شما
    هنگامی که مدیر عامل یک شرکت تعاونی که عضو هیات مدیره نیز میباشد، تنها از سمت مدیرعاملی خو استعفا دهد و هیات مدیره با این استعفا موافقت نماید، عملا از چه زمانی این شخص دیگر مدیرعامل نیست؟ از زمان پذیرش استعفای وی؟ یا تا زمانی که مدیرعامل جدید مشخص گردد؟ ایا این پذیرش به مجمع عمومی نباید اعلام گردد؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      درود.
      همزمان با قبول استعفای مدیرعامل از سمت خود، وی هیچ مسئولیتی به عنوان مدیرعامل در قبال شرکت و سهامداران نخواهد داشت ولی تا زمانی که تغییر سمت و جایگزینی مدیرعامل در روزنامه رسمی آگهی نشود عموماً مسئولیت های وی در قبال بعضی از اشخاص از جمله سازمان امور مالیاتی و بانک ها باقی می ماند.
      لزومی ندارد که قبولی استعفای مدیرعامل در مجمع عمومی شرکت مطرح گردد مگر اینکه در اساسنامه شرکت ضوابط خاصی پیش بینی شده باشد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  84. حسن گفته:

    سلام وقتتون بخیر وممنون از مطالب ارزشمندتون.بنده شرکتی رو ثثبت کردم با یک میلیون تومان سرمایه اولیه. و دفاتر آن را پلمپ و پرونده مالیاتی رو تشکیل دادم. هنگام تشکیل پرونده گفتم هنوز فعالیت نکردیم. هنوز هم قصد فعالیت نداریم. و احتمالا اقدام به انحلال شرکت کنیم. اما بنده 1میلیون تومان سرمایه حساب شرکت رو از حساب برداشت کردم . که صرف همون هزینه های پلمپ دفاتر وگواهی امضا و غیره شده. آیا این کار فعالیت حساب میشه؟ و با اینکار دیگه نمیشه عدم فعالیت رو اعلام کرد. به نظرتون باید چیکار کنم که بتونم تیر ماه اعلام کنم که شرکت فعالیت نداشته
    با تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      درود. ضمن اعلام عدم فعالیت، موضوع را با ممیز مالیاتی خود در میان بگذارید. اگر هیچ فعالیتی به معنی واقعی نداشته باشید برداشت مبلغ مذکور و هزینه کرد آنرا به حساب فعالیت شما نخواهند گذاشت.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  85. مسعود گفته:

    سلام اقای رییسی کیا
    من یه شرکت مسئولیت محدود در اسفند سال 92 ثبت کردم پرونده مالیاتی هم تشکیل داده ام برای کد اقتصادی هم اقدام نموده ام و کارت بازرگانی حقوقی هم گرفته ام!
    اما نتوانسته ام فعالیت اقتصادی انجام دهم و حتی برای اجاره دفتر کار شرکت هم مانده ام و تصمیم به تخلیه مکان کرده ام
    . لطفا راهنمایی فرمایید چه کاری باید انجام دهم با پرونده مالیاتی و شرکت بدون فعالیتم؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      درود.
      اگر هیچگونه فعالیتی نداشته اید باید کتبا و با اخذ رسید به اداره امور مالیاتی ذیربط خود، اعلام عدم فعالیت کنید و در اظهارنامه مالیاتی که در تیرماه تسلیم می نمائید و در اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اعلام عدم فعالیت نموده و کارکرد خود را صفر اعلام فرمائید.

      پاسخ
  86. حمید گفته:

    باسلام و تشکر از راهنمایی های جنابعالی
    آیادر مجامع شرکتهای سهامی(اعم از خاص و عام) یک نفر می تواند از بیش از یک نفر نمایندگی حضور درمجمع بگیرد؟
    به عبارتی هر شخص می تواند از چند سهامدار نامه نمایندگی جهت حضور در مجمع ارائه کند؟
    آیاسقف قانونی دراین خصوص مشخص شده است؟
    ظاهرا فقط درشرکتهای تعاونی این چنین محدودیتی دیده شده است.
    قبلا سپاسگزارم.

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      درود.
      بله یک سهامدار یا حتی غیر سهامدار می تواند از چند نفر برای حضور در مجمع عمومی صاحبان سهام وکالت و نمایندگی داشته باشد مگر اینکه در اساسنامه شرکت، در این زمینه محدودیتی وجود داشته باشد که در آن صورت، باید برابر اساسنامه رفتار شود.

      پاسخ
      • حمید گفته:

        ضمن تشکر از وقتی که مبذول داشتید.
        چون بحث حقوقی است و جنابعالی هم مشرف به علم وکالت ، صرف نظر از وکالت نامه ، چگونه می توان صحت نامه های نمایندگی که از طرف سهامدار به اشخاص داده می شود را احرازکردبه نحوی که بعدا مورد ادعای سهامدار واقع نشود؟
        بااحترام

        پاسخ
  87. یداله جدیدی گفته:

    سلام در صورتی که شرکت سهامی خاصی مدت 10 سال بدون تشکیل هیات مدیره مشغول به فعالیت باشد چطور می تواند یکی از اعضا شرکت علیه اشخاصی که در شرکت فعالیت می کنند دعوای کیفری مطرح کرد و عنوان شکایت چیست؟

    پاسخ
  88. فرشید گفته:

    سلام
    یک شرکت سهامی خاص سال 91 ثبت کردم مدیر عامل و رییس هییت مدیره هم خودم بودم. بعد از ثبت هیچ گونه فعالیتی با شرکت انجام ندادم حتی پرونده ای در اداره دارایی برای شرکت ندارم. الان بعد از گدشت 3سال میتوانم تغییراتی در شرکت بوجود بیارم اعم از تغییر شهر و نفرات؟ دارایی چه میشود؟
    میتوانم در شهر انتقال یافته کارهای مربوط ب دارایی را انجام دهم.
    با تشکر از شما

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود.
      بایستی در اسفندماه هر سال دفاتر قانونی پلمپ می کردید و در تیرماه هر سال اظهارنامه مالیاتی دایر بر عدم فعالیت به سازمان امور مالیاتی تسلیم می نمودید. برای عدم اقدام در این دو مورد جریمه خواهید شد.
      تغییرات ثبتی در هیات مدیره و…قابل انجام است.
      در اسرع وقت به مرتب کردن وضع و سوابق مالیاتی شرکت خود توجه بفرمائید.

      پاسخ
  89. آرش گفته:

    سلام
    آیا هیات مدیره 3 نفره شرکت خصوصی که عضو علی البدل آن هم جایگزین عضو سوم شده(یعنی فعلا علی البدل ندارد) با استعفای یک نفر از حد نصاب می افتد و نیاز به رای گیری مجدد دارد یا فقط برای همان یک عضو رای گیری میشود؟

    پاسخ
  90. مهندسی گفته:

    با عرض سلام
    بنده مدت 2 سال است عضو هیئت مدیره و مدیر عامل یک شرکت ساختمانی هستم. و به هیچ عنوان تمایل به ماندن در شرکت و هیئت مدیره را ندارم. مدت مسئولیت هیئت مدیره منقضی شده و هیئت مدیره جدید هم انتخاب نشده. یکی از اعضا هیئت مدیره هم اخیرا فوت شده. (تعداد اعضای هیئت مدیره 3 نفر بوده است). بدلیل تک روی و اعمال خودسرانه رئیس هیئت مدیره از آینده و ایجاد تعهداتی که از آنها بی اطلاع هستم، نگرانم. لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      در اولین گام، استعفای خود از سمت مدیر عاملی و عضویت هیات مدیره را طی اظهارنامه به رئیس هیات مدیره شرکت، ابلاغ فرمائید. در صورت تمایل می توانید برای مشورت های تکمیلی یا تنظیم اظهارنامه و انجام دیگر اقدامات مربوطه با دفتر اینجانب تماس حاصل فرمائید. (در قسمت تماس)
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  91. محسن گفته:

    با سلام
    ضمن تبریک بمناسبت وبسایت خوب و مفیدتون
    بنده با حضور اعضا خانواده یک شرکت سهامی خاص تاسیس کرده ام. در صورتجلسه اولیه خودم رییس هئیت مدیره را عهده دار شده و یکی از اعضای خانواده مدیر عامل.باتوجه به تغییر شرایط کاری خودم فرصت بیشتری برای پیگیری و عقد قرارداد کاری در بازار دارم.
    ایا میتوانم با تنظیم صورتجلیه مجمع فوق العاده با حفظ سمت ریاست هیت مدیره خودم را بعنوان مدیر عامل هم منصوب نمایم؟
    ممنون میشوم در خصوص متن مجمع فوق العاده جهت تغییر اعضا هیئت مدیره راهنمایی بفرمایید
    با تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      مسئولیت همزمان مدیرعامل و ریاست هیات مدیره بر اساس قانون تجارت و برابر اساسنامه شرکت مقدور خواهد بود و با سه چهارم کل آراء مجمع عمومی صاحبان سهام ممکن است.
      برای مشورت های تکمیلی یا تنظیم صورتجلسات مربوطه با دفتر اینجانب تماس حاصل فرمائید. (در قسمت تماس)
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  92. محمد ناصری گفته:

    سلام و خسته نباشید
    آیا اعضای علی البدل هیات مدیره اجازه حضور در جلسات و هیات مدیره را بدون داشتن حق رای دارند؟ و اینکه ایا اعضای هیات مدیره می توانند مانع حضور اعضای علی البدل در هیات مدیره بشوند؟

    پاسخ
  93. عقیل گفته:

    با سلام در شرف تاسیس موسسه غیر تجاری هستیم با توجه به این که تعداد نفرات تشکیل دهنده شرکت دونفر خواهند بود، آیا مجمع عمومی موسسین را می توان با این دونفر تشکیل داد و… حدود نود درصد سهم الشرکه متعلق به یک عضو و 10 در صد دیگر متعلق به عضو دیگر است
    همین طور تنظیم شرکت نامه و…. را می توان با حضور همین دونفر صورت پذیرد لطفا راهنمایی بفرمائید.

    پاسخ
  94. سمیه گفته:

    با سلام و احترام
    سئوالی دارم از حضورتان
    لطفا بفرمایید برای تمدید سمت مدیر عامل بعد از دو سال در شرکت سهامی خاص چه باید کرد؟
    آیا فرم خاصی وجو دارد؟
    باید از لینک تغییرات وارد شویم؟
    سپاسگذارم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      درود و سپاس.
      انتخاب مجدد مدیرعامل بوسیله هیات مدیره و تنظیم صورتجلسه مربوطه و ثبت آن در اداره ثبت شرکتها و اخذ آگهی روزنامه رسمی آن در این مورد کفایت می کند.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  95. بهنام گفته:

    با سلام
    ایا یک نفر می تواند در دو شرکت سهامی خاص به عنوان رییس یا عضو هیئت مدیره باشد؟

    پاسخ
  96. سارا گفته:

    با سلام،
    بنده در جایی مشغول به کار بودم که هات مدیره کارمند رسمی دولت بود و این مشکلاتی را برای بنده به وجود اورده بود.ایا این تخلف است؟کجا می توانم پیگیری کنم؟
    با تشکر

    پاسخ
  97. فهد گفته:

    باسلام خدمت كارشناسان محترم
    آيا كسي كه جزء هيت مديره باشد مي تواند مدير عامل بشه

    آيا قبل از اينكه مدير عامل بشه بايد از هيت مديره استعفا بده يا ضروري نيست

    آياانتخاب مدير عامل فقط هيئت مديره ان را انتخاب مي كنند يا اعضاي شركت هم مي توانند در انتخابات مدير عامل شركت كنند.

    تمام سوالات مربوط به شركت هاي تعاوني روستايي
    باتشكر

    پاسخ
  98. علی گفته:

    سلام
    من سهامدار یک شرکت سهامی خاص تولیدی هستم شرکت از سال 1385 متوقف و فعالیتی ندارد و به موجب مواد قانون تجارت عملا ورشکسته است چون دیونی دارد که از پرداخت آن عاجز است اما اعضای هیات مدیره و مدیرعامل از اظهار و ارائه دادخواست ورشکستگی به مرجع قضایی و یا انحلال شرکت خودداری می کنند و از صاخبان سهام هم برای تشکیل مجمع فوق العاده برای تصمیم در این زمینه دعوت نمی کنند سوال این است که آیا میتوان از هیات مدیره برای عدم اجرای مسئولیت های قانئنی خود شکایت کیفری کرد؟ سوال دوم آیا میتوان از دادگاه درخواست انحلال یا ورشکستگی به طرفیت دادستان را تقاضا نمود>؟ ضمنا دو تن از اعضای هیات مدیره به موجب ورشکستگی در شرکتی دیگر محجور و ممنوعیت عضویت در هیات مدیره شرکت را دارند که به این موضوع هم توجه نشده است. با تشکر

    پاسخ
  99. شاهین گفته:

    و به بنده وکالت بلاعزل داده اند
    حال برای باقی مراحل به حضور یا امضا انها نیازی هست یا خیر ؟

    پاسخ
  100. شاهین گفته:

    سلام مجدد .
    برای ثبت مواردی که عرض کردم به چند صورتجلسه نیاز هست ؟
    با چه هزینه ای ؟
    چند روز طول میکشد؟
    لتزم به ذکر میباشد که انتقال سهام 2 سهامدار به بنده محضری شده است.

    پاسخ
  101. مجید گفته:

    با عرض سلام.
    آیا ممنوعیت کارمند بودن اعضای هیات مدیره و مدیر عامل برای بازرس اصلی و علی البدل شرکت های خصوصی نیز صادق است یا خیر؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      در مورد بازرس قانونی اصلی و علی البدل چنین ممنوعیتی وجود ندارد اما به موجب مقرراتی که طی چند سال گذشته تصویب و لازم الاجرا شده بسته به حجم گردش مالی شرکت، انتخاب بازرس قانونی نسبت به سالهای پیش، نیازمند دقت بیشتر و مستلزم رعایت یک سری شرایط خاص است.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  102. جعفری گفته:

    سلام و تشکر از مطالب مفیدتون
    سوالهای بنده اینه که
    1- در لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت در بخش مربوط به اعضای هیئت مدیره گفته نشده که کامندان دولت نمی توانند جزو هیئت مدیره باشند ولی شما با توجه به قانون اساسی این موضوع رو مطرح کردید. آیا این موضوع از طرف اداره ثبت شرکتها ممیزی میشود یا خیر؟
    2- آیا این ممنوعیت کارمند بودن عضو هیئت مدیره برای نماینده عضو حقوقی در هیئت مدیره هم صادق است یا خیر؟
    سپاسگذارم

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      1- در سلسله مراتب قانون، قانون اساسی بر همه قوانین عادی حاکم می شود.
      2- تا آنجا که من آگاه هستم اداره ثبت شرکت ها بانک اطلاعاتی کارمندان دولت را در اختیار ندارد که امکان ممیزی برای احراز کارمند دولت بودن یا نبودن اعضای هیات مدیره را داشته باشد. رویه جاری اداره ثبت شرکت ها این است که تعهد نامه و اقرار نامه ای از افراد اخذ می کند دال بر اینکه کارمند دولت و…نیستند.
      3- به نظر من، ممنوعیت مذکور به نماینده شخص حقوقی هم دلالت دارد بنابراین نماینده شخص حقوقی در هیات مدیره شرکت های خصوصی نیز نمی تواند از بین کارمندان دولت انتخاب شود.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  103. رضایی گفته:

    سلام.ممنون از جواب و راهنمایی تون.بله شراکت من هم واقعی بوده و 50درصد سود شرکت متعلق به چند نفری است که از صلاحیت و مدرک شان استفاده کرده ام و50درصد سود متعلق به بنده.در عین حال تمام مسئولیتها و عواقب را برایشان توضیح داده ام و آنها نیز شرایط را قبول نموده اند. فقط چون آنها توانایی قرارداد گرفتن و انجام آن را ندارند و فقط مدرک مربوط را دارند من تصمیم گرفتم این کار را انجام دهم. سوال را هم که پرسیدم و شما لطف کردید جواب دادید بخاطر این بود که بدانم اگر در شرایطی چند نفری که از مدارکشان استفاده کرده ام خواستند شرکت را که من برایش هزینه و وقت صرف کرده ام صاحب شوند و مرا کنار بگذارند چه اهرم قانویی دارم. ممنون خیلی لطف کردید.

    پاسخ
  104. رضایی گفته:

    با سلام
    بنده شرکتی سهامی خاص 2سال پیش تاسیس کردم که هیت مدیره خانوادگی میباشد.اکنون میخواهم مجوزی از نظام مهندسی دریافت کنم که میبایست مدیرعامل و 1عضو هیت مدیره دارای پروانه باشندو باتوجه به اینکه سرمایه گذاری,کاریابی,انجام قراردادها را بنده انجام میدهم و صرفا از مدارک دو نفر دیگر میخواهم استفاده کنم و مبلغ ثابتی را به مدیرعامل و عضو دیگر بصورت سالیانه توافق نموده ام و آنها در سود و زیان شرکت سهیم نیستند,میخواهم بدانم چه کاری انجام دهم که مالک اصلی و قانونی شرکت من باشم و هر موقع خواستم آن دو نفر را عزل نمایم.98 درصد سهام الان متعلق به بنده است. آیا با همین98درصد سهام میتوانم این کار را انجام دهم.ممنون میشوم جواب بدهید.

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس.
      1- در هر صورت اعضای هیات مدیره در قبال عملیات شرکت مسئولیت قانونی و متقابلاً حقوقی دارند و نمی توان گفت در قبال سود و زیان یا مسئولیتهای قانونی سهیم نیستند.
      2- شما با همین وصف هم مالک اکثر سهام شرکت و اداره کننده مجمع عمومی عادی خواهید بود و امکان عزل و انتخاب هیات مدیره را خواهید داشت.
      3- اصولاً اخذ رتبه یا فراهم آوردن امکان شرکت در مناقصه و مزایده با این ترفندها بدنبال خود تبعات و مسئولیتهای قانونی دارد و در موارد و فروضی، قابل تعقیب قضایی است و من آن را توصیه نمی کنم.
      4- بهتر است شرایط و صلاحیتهای واقعی قانونی را طی شراکت واقعی و قانونی و البته کنترل شده با اشخاصی که مدارک و صلاحیتهایق قانونی را دارند و در عین حال درستکار و مورد اعتماد شما هستند ایجاد کنید.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  105. جعفري گفته:

    با سلام
    ضمن تشكر از جنابعالي 2 سوال داشتم:

    1- آيا كارمندان دولت (قراردادي) مي توانند عضو هيات مديره يك سازمان مردم نهاد باشند؟

    2- آيا يك نفر مي تواند عضو هيات موسس يك (سازمان مردم نهاد يا سمن ) باشد و همزمان عضو هيات مديره يك سمن ديگر باشد؟

    با سپاس فراوان

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و سپاس
      – عضویت کارمند دولت در هیات مدیره شرکتهای خصوصی برابر قانون اساسی ممنوع است ولی برای عضویت کارمندان دولت در هیات مدیره موسسات خیریه و غیر انتفاعی و سمن ها بطور کلی چنین ممنوعیتی وجود ندارد مگر آنکه سازمان دولتی در قرارداد یا شرایط استخدامی خاص خود، شرط کرده باشد که کارمندانش حق عضویت در هیات مدیره سمن ها و خیریه ها و… را ندارند.
      2- بله اصولاً یک نفر می تواند عضو هیات موسس یک سمن یا خیریه باشد و در عین حال عضو هیات مدیره یک موسسه دیگر مگر آنکه در اساسنامه یکی از این موسسات چنین فرضی ممنوع تلقی شده باشد. البته ترجیحاً موضوع فعالیت دو موسسه نباید یکی باشد.
      سرافراز باشید.

      پاسخ
  106. شاهین گفته:

    بنده ریس هیات مدیره هستم به شخصی جهت تسریع در امور وکالت محضری و تام الاختیار داده ام . و چند وقت پیش هم اعضا هیات مدیره به ایشون وکالت تام داده بودند البته محضری نبود دومی . حالا چون 2 از 3 هستند و بدون نظر بنده حکم نماینده تام بودن این شخصو باطل کردند . آیا ممکنه ؟؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با سلام و احترام
      بله بطور کلی می توان گفت که ممکن است. به نکات زیر توجه بفرمائید:
      1- وکالت رسمی (محضری) شما به اشخاص دیگر را کسی نمی تواند منتفی و باطل کند مگر خود شما و وکیل و مرجع قضایی.
      2- وکالت غیر رسمی از لحاظ استناد و اعتبار، قابل اشکال و دعوی است.
      3- اصولاً وکیل از سوی موکل قابل عزل است مگر اینکه غیر قابل عزل بودن وکیل در سند رسمی شرط شده باشد.
      4- اعضای هیات مدیره شرکت که خود امین و وکیل شرکاء تلقی می شوند نمی توانند خارج از چهارچوب اساسنامه شرکت یا موارد قانونی خاص، به اشخاص دیگر برای انجام وظایف محوله به خود، اعطای وکالت کنند.

      پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با سلام و احترام.
      بدیهی است که هیات مدیره شرکت، بایستی نسبت به انتخاب مدیر عامل جدید اقدام کند.
      سهام فرد متوفی نیز بعنوان ما ترک متوفی، پس از طی تشریفات قانونی مربوط به انحصار وراثت و برابر مقررات ناظر بر ارث و سهام بین ورثه تقسیم خواهد شد.

      پاسخ
  107. نادر گفته:

    اینجانب در شرکتی ساختمانی مدیر عامل و رئیس هیات مدیره هستم .آیا میتوانم شرکتی گردشگری تاسیس کنم و به عنوان مدیر عامل یا رئیس هیات مدیره سمت داشته باشم.باتشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با درود و احترام.
      مدیر عاملی همزمان در دو شرکت به موجب قانون تجارت ممنوع است. عضویت در هیات مدیره دو شرکت منعی ندارد اما در موردی که این دو شرکت قصد معامله با هم داشته باشند برای مدیران دو شرکت مسئولیتها و محدودیتهایی را بدنبال می آورد.
      سرافراز باشید

      پاسخ
  108. محمدیان گفته:

    با سلام،
    سئوال بنده در خصوص شرکت سهامی خاصی است که چند سالیست به صورت راکد و بدون فعالیت است، مدت تصدی هيأت مدیره تمام شده است، آیا ضرورتی برای تمدید آنها دارد؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با سلام و احترام. اگر شرکت فعال نیست باید طی اظهارنامه مالیاتی در تیرماه هر سال به اداره امور مالیاتی ذیربط اعلام شود که فعال نیست. در هر صورت و حتی با فعال نبودن شرکت، مسئولیتهایی متوجه اعضای هیات مدیره هست که بهتر است در موعد مقرر تصمیم گیری شود و اگر قصد فعالیت ندارند بهتر است شرکت را منحل کنند

      پاسخ
      • حاجی پور گفته:

        با سلام،
        اگر یک شرکت سهامی خاصی چند سال غیر فعال باشد و دو باره بخواهد آن شرکت را فعالیت نماید باید چکاری انجام بدهد ؟ ضمنا مدت تصدی هیأت مدیره هم تمام شده است.

        پاسخ
  109. اسعدی گفته:

    درود، ضمن تشکر سوالی از حضرتعالی دارم ممنون میشم پاسخ داشته باشم
    1_ در زمان انتخاب مدیر عامل در شرکت سهامی خاص آیا فردی که عضو هیئت مدیره میباشد درصورت کاندیدا بودند جهت تصدی مدیر عاملی میتواند به خود رای بدهد یا خیر.
    2_ اگر معامله مدیران با خود اتفاق افتاده باشد جرم کیفری است یا حقوقی.
    باسپاس

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با سلام و احترام. در مورد سوال نخست بله رای به خود در جریان انتخاب به عنوان مدیر عامل از بین اعضای هیات مدیره بلامانع است. در مورد سوال دوم معامله مدیران شرکت با خودشان میتواند در مواردی جرم هم تلقی شود. بهتر است از این کار به جدیت خودداری شود یا اینکه با اخذ مجوز مجمع عمومی برابر مقررات صورت گیرد

      پاسخ
  110. اذاني گفته:

    سلامر ايا براي اخذ رتبه پيمانكاري بجز افراد امتياز اور ساير اعضاي هيئت مديره نياز به كارت پايان خدمت ميباشند؟
    باتشكر فراوان

    پاسخ
  111. هادی گفته:

    سلام و عرض خسته نباشید.
    فرمول و نحوه تعیین حق الزحمه مدیر عامل و اعضای هیات مدیره به چه صورت است؟
    با تشکر

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      با سلام و احترام. میزان حقوق مدیرعامل و اعضای هیات مدیره که در شرکت شغل دارند و عضو موظف شناخته میشوند توافقی است. البته از الگوی کلی حقوق طبق ترتیبات و روش شرکتهای مشابه و عرف و استانداردهای قانون کار باید پیروی کند. پرداختهایی هم تحت عنوان حق جلسه و پاداش و… داریم که باید از قانون تجارت و عرف آن صنعت و اساسنامه شرکت و مصوبات مجمع عمومی آن شرکت تبعیت کند. بهتر است نظامنامه ای در اینخصوص تهیه و به تصویب مجمع عمومی شرکت برسد.

      پاسخ
  112. عباس گفته:

    سلام با توجه به اینکه بسیاری از تعاونی ها مبتلا به این مورد هستند در خصوص عزل هیئت مدیره تعاونی ها نیز مرحمت نموده توضیح دهید

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      سلام. شرکتهای تعاونی از حیث ضوابط ناظر بر انتخاب و عزل هیات مدیره، تابع قانون و مقررات بخش تعاون و اساسنامه های خاص خود هستند. به مقررات مذکور و نیز اساسنامه شرکت مورد نظرتان مراجعه فرمایید.

      پاسخ
  113. با تشکر - معتمدی گفته:

    در شرکت سهامی خاص آیا سهامداران می توانند در کاندای انخاب اعضای هیئت مدیره قبول یا رد نمایند؟

    پاسخ
    • صادق رئیسی کیا گفته:

      سوالتان واضح نیست. اصولاً سهامداران ملزم به رای دادن به هیچ کاندیدی برای عضویت در هیات مدیره نیستند اما کاندید شدن برای عضویت در هیات مدیره شرکت سهامی خاص، تابع یک سری الزامات قانونی از جمله سهامدار بودن،فقدان ممنوعیت یا محرومیت قانونی و … است. آیا ممکن است سوالتان را دقیقتر مطرح فرمایید؟

      پاسخ
  114. شلاگه گفته:

    سلام و خسته نباشید من میخواستم بپرسم،شرکتی که مدیر عامل نداره و یک نفر را بجای مدیر عامل سرپرست کردند تا چند وقت میتونه سرپرست باشه؟ اگر بعد از یکماه از سرپرستی هنوز هیات مدیره مدیرعامل انتخاب نکردند بازم میتونه سرپرست به کارش ادامه بده یا خیر؟ لطفا ماده لایحه یاقانونی برای رد یا تایید جهت استناد بیان بفرماید.

    باتشکر

    پاسخ
  115. مجید گفته:

    سلام .لطفاً راهنمایی بفرمایید آیا هیئت موسس درسازمانهای مردم نهادمثلاً خیریه ها ،همان هیئت مدیره می باشند؟ با تشکر

    پاسخ
  116. مقدم گفته:

    سلام من در یک شرکتی دارای 4 سهم و عضو هیات مدیره هستم . من به خارج از کشور مهاجرت کردم و می خواستم بدانم با عزل مدیر عامل قبلی توسط اعضای هیات مدیره دیگر در سمت و سهام من چه تغییراتی می توانند ایجاد کنند و ایا می توانند 4 درصد سهام را از من بگیرن در نبود من .

    لطفا راهنمایی کنید که من باید به چه مسائلی توجه داشته باشم که در غیاب من از سهم من سو استفاده نشود. با تشکر

    پاسخ
    • تورج گفته:

      سمت شما را فقط مجمع عمومی میتواند تغییر دهد. سهام شما را اگر به کسی وکالت انتقال یا فروش نداده باشید کسی نمی تواند دخل یا تصرف نماید.

      پاسخ
  117. سعید تاکی گفته:

    با سلام
    یه سوال از خدمتتون داشتم .
    برای انتخاب یک شخص به عنوان رئیس هیئت مدیره ، اون شخص باید دارای چه ویژگی هایی باشد ؟
    آیا داشتن کارت پایان خدمت برای آقایان الزامی است ؟

    پاسخ
  118. حسین حشمتی گفته:

    جناب آقای رئیسی کیا
    با سلام
    هرچقدر جستجو میکنم نمیتوانم مطلبی درباره اینکه اگر سهامداری تخلف کرد با او چه میتوان کرد را پیدا کنم.
    در این شرکت که سهامی خاص است سه نفر سهامدار وجود دارد که به ترتیب رئیس هیئت مدیره ، معاون رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل میباشند و معاون رئیس هیئت مدیره خلاف قوانین شرکت از جمله اقدام به ساخت مهر و عقد قرار داد فروش میکند که قبلا نسبت به ممنوعیت این کارها کتبا هشدار داده شده است.
    حال میتوان ایشان را از مجموعه سهامداران عزل کرد؟اگر بلی چگونه؟
    با سپاس از شما

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *