هشدار: پیش از آغاز نوشتار،  به اشخاصی که نوشتارهای من در روزنامه ها یا روی سایت شخصی یا وبلاگهایم را بدون ذکر منبع و بدون پیوند سایتم یا وبلاگهایم به نام خود یا دیگری به هر گونه ای منتشر می کنند متذکر می شوم که چشم به راه عواقب قانونی انتشار غیر مجاز و بدون اجازه نوشتارهایم باشند.

ذکر و باز نشر نوشتارهای من و هر نوشتاری که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و همراه با پیوند سایت و وبلاگهایم مجاز است.

صدور چک تضمینی بوسیله دارنده دسته چک، تا کنون با منع قانونی، روبرو نشده است و در داد و ستدهای مردم به فراوانی، شاهد صدور چک های تضمینی هستیم. کارکرد تضمینی صدور چک، حقیقتی است که با آن روبرو هستیم ولی کمتر به سر و سامان دادن آن توجه کرده ایم.

برابر اندوخته ها و تجارب شخصی و نیز موازینی که در قانون صدور چک و رویه قضائی، آمده است و در ادامه نوشتارهائی که تا کنون روی سایت شخصی صادق رئیسی کیا پیرامون بایسته های صدور و دریافت چک، تقدیم فعالان اقتصادی و علاقه مندان مباحث چک، نموده ام  به منظور کمک به ساماندهی این کارکرد و بیان ساز و کارها و بایسته های صدور چک تضمینی، در این نوشتار، نکات کلیدی در صدور چک تضمینی را تقدیم می دارم.

بنابراین اگر قصد دارید چک را بابت تضمين یک معامله يا تعهد، صادر کنید یا چک تضمینی نزد اشخاص دارید به نکات زیر توجه فرمائید:

1- چک تضمین را هرگز در وجه حامل، صادر نکنید.

2- در متن چک تضمین، بنویسید که آنرا بابت تضمین چه شخصی، صادر کرده اید.

3- در متن چک بنویسید که آنرا بابت تضمین چه معامله ای صادر کرده اید.

4- در متن چک تضمین، شماره و تاریخ قرارداد مربوطه را بنویسید.

5- مبلغ چک تضمین را حتماً هم به حروف و هم عدد بنویسید.

6- تاریخ صدور چک را هم به عدد و هم به حروف بنویسید.

7- در برگ مشخصات چک های صادره (ته چک) بنویسید چک را بابت تضمین چه تعهد و چه شخصی و در چه تاریخی صادر کرده اید و به چه کسی تحویل داده اید.

8- از شخصی که چک تضمینی را به او تحویل می دهید رسیدی مشتمل بر مشخصات دقیق چک، بگیرید.

9- از شخصی که او را تضمین کرده اید و چک تضمینی را بابت تضمین او صادر می کنید درخواست کتبی برای صدور چک تضمینی بگیرید و تعهدنامه ای دریافت کنید که طی آن متعهد شود تعهدات خود را در قبال ذینفع چک تضمینی به گونه ای انجام دهد که منتهی به اقدام ذینفع، روی چک تضمینی نشود و همچنین اذعان و تعهد کند که بطور کامل، مسئول پرداخت بدهی، خسارات و هزینه هایی شود که اقدام ذینفع، روی چک تضمین، برای شما ایجاد می کند.

10- نمونه ای از یک متن مناسب برای نوشتن در روی چک تضمین:

“در وجه آقای احمد احمدی زاده صرفا بابت تضمین انجام تعهدات ماده ۳ قرارداد شماره ۱۰۸۸ مورخ یکم آذرماه ۱۳۹۵ فیمابین آقایان احمد احمدی زاده و رضا رضوی نیک”

به یادداشت های مرتبط با این موضوع، در سایت شخصی صادق رئیسی کیا که در زیر این یادداشت، آمده است رجوع و آنها را مطالعه فرمائید. یقیناً به دانش و مهارت های کاربردی شما خواهد افزود.

در صورتی که به مشاوره در زمینه ی یادداشت ها و نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه مند، بودید درخواست خود را به s.raeisikia@gmail.com ارسال یا با شماره های 88321088 و 88323279 (گروه حقوقی برهان) تماس، حاصل فرمائید.

صادق رئیسی کیا

یکم آذرماه 1395

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *