مشاور حقوقی

فهرست مطالب

شرکتها

امروزه، بسیاری از کسب و کارها در ساختاری به نام شرکت، بنیان گذاشته و اداره می شوند. در نظام های اقتصادی داخلی و حتی جهانی،شرکت ها بازیگران اصلی و موثر، به شمار می روند و رونق یا رکود اقتصاد و بازار به قدرت و ضعف شرکتها وابستگی بسیاری دارد.

در محیط پر رقابت و مملو از تغییر و چالش کنونی، شرکتها ناگزیر هستند برای برتری در رقابت و برای افزایش سود، خود را به آگاهی های برتر مجهز کنند و همواره دانش خود را افزایش دهند و در این مسیر، به کسب رهنمود، مشاوره و انتقال دانش، به ویژه مشاوره حقوقی، نیاز پیدا می کنند.

مشاور حقوقی شرکت

به نظر من، هیچ قاعده یکسان، جامع و بی نقصی، جهت شناسائی بهترین رهنمودهای حقوقی و بهترین مشاوران حقوقی که برای همه شرکتها قابل تجویز باشد وجود ندارد؛ زیرا هر شرکتی، متناسب با موضوع فعالیت و متناسب با چشم انداز و راهبردهای خود و بنا به شرایط و اقتضائات خود به رهنمودها و مشاوره های حقوقی خاصی نیاز، پیدا می کند.

به طور مثال، سطح تخصص، تجربه و دانش مشاور حقوقی که برای یک شرکت هولدینگ، بکار گرفته می شود با مشاور حقوقی که برای یک، شرکت کوچک یا متوسط، بکار گرفته می شود متفاوت خواهد بود.

در وهله نخست، البته این شما هستید که به عنوان مدیر شرکت، باید تشخیص دهید چالش ها و نیازهای حقوقی و قانونی شرکت شما چیست و دقیقاً در چه موارد و چه اموری به مشاوره ها و رهنمودهای حقوقی نیاز دارید. بنابراین در تخصص ها و آگاهی های تخصصی حقوقی که باید بکار گیرید در سطح نخست، مدیران شرکت هستند که باید نیاز خود را به درستی تشخیص داده باشند.

ویژگی های مشاور حقوقی شرکت

ویژگی های مشاور حقوقی شرکتها

مشاوره حقوقی شرکتها

به طور کلی و به عنوان یک قاعده عام، می توان گفت که یک مشاور حقوقی باید سه ویژگی اساسی، داشته باشد:

تخصص در زمینه مشاوره

1-  دارای تخصص و آگاهی عمیق در زمینه های حقوقی مورد نیاز شرکت، باشد.

امانت داری

2- به گونه ای اطمینان بخش، امانت دار باشد و نسبت به اسناد و مدارکی که به او سپرده می شود اصل امانت داری را به دقت، رعایت کند.

رازداری

3- به گونه ای اطمینان آور، رازدار، باشد و نسبت به داده ها، اسرار تجاری، اسرار شخصی، ضعف ها، قوت ها، کمبودها و هر گونه اطلاعاتی که در جریان امور شرکت، به او ارائه می شود یا بدان دست پیدا می کند اصل رازداری را عمیقاً رعایت نماید.

در مورد وظایف مشاور حقوقی شرکت، توصیه می کنم بسته به نوع نیاز و ضرورت های شرکت خود، در هنگام انعقاد قرارداد با مشاور حقوقی که انتخاب  کرده اید نسبت به شرح وظایف مشاور حقوقی، توافق و حدود انتظارات و نیاز خود را برای او مشخص کنید.

حتماً توجه دارید که یک مشاور حقوقی متخصص و امین، هنگامی حداکثر فایده و کارآمدی را برای شرکت شما خواهد داشت که او را به موقع و به گونه ای دقیق، در جریان مسائل و موضوعات مربوطه، قرار داده باشید.

به طور کلی، در مورد شرح وظایف مشاور حقوقی شرکت و اندازه تخصص مشاور حقوقی شرکتها، نکات زیر، می تواند در انتخاب مشاور حقوقی و انعقاد قرارداد با مشاور حقوقی شرکت، قابل توجه باشد:

نکاتی در مورد مشاور حقوقی شرکت که هنگام انعقاد باید رعایت کنید

1- مشاور حقوقی شرکت، باید به مبانی و مقررات قانونی ناظر بر جایگاه و حدود صلاحیت هیات مدیره، مجامع عمومی، بارزس قانونی و سهامدار و شریک، مسلط باشد.

تسلط به قاون و مقررات

2- مشاور حقوقی شرکت باید مشخصاً به حقوق و قانون تجارت و اساسنامه شرکت، حقوق و مقررات ناظر بر برند و علائم تجاری و طرح های صنعتی و شیوه اعمال آنها، مقررات ناظر به ثبت شرکتها و تغییرات آن، عمیقاً آگاهی و تسلط داشته باشد.

آگاهی به مسئولیت های مالیاتی شرکت و مدیران آن

3- مشاور حقوقی شرکت، باید نسبت به مسئولیت های مالیاتی شرکت و مدیران شرکت، آگاهی داشته و رهنمودها و هشدارهای لازم را به موقع، ارائه نماید.

آگاهی به مسئولیت های بانکی

4- مشاور حقوقی شرکت، باید نسبت به اوصاف و آثار تعهدات بانکی، مقررات مربوط به اسناد تجاری و به ویژه بایسته های صدور چک و سفته، آگاهی داشته و رهنمودها و هشدارهای لازم را به موقع، ارائه نماید.

آگاهی به مسئولیت های کیفری

5- مشاور حقوقی شرکت، باید نسبت به مسئولیت های کیفری مترتب بر وظایف و نقش مدیران شرکت و نیز مسئولیت های کیفری مترتب بر نوع و کیفیت فعالیت ها و عملیات شرکت، آگاهی و تسلط داشته باشد و رهنمودهای لازم را به وقع، ارائه نماید.

6- مشاور حقوق شرکت، باید در تنظیم قراردادها یا اسنادی که بار مالی و حقوقی دارد به گونه ای مدبرانه و دقیق، منافع و حقوق شرکت و انطباق قراردادها و تعهدات با موازین قانونی و اساسنامه ای را تحت نظر داشته و رهنمودها و هشدارهای لازم را به موقع، ارائه نماید.

آگاهی به مسئولیت های بیمه ای

7- مشاور حقوقی شرکت، باید نسبت به مسئولیت ها و تعهدات بیمه ای و تامین اجتماعی شرکت، آگاهی و تسلط داشته باشد و رهنمودهای لازم را به موقع، ارائه نماید.

8- مشاور حقوقی شرکت، باید نسبت به مسئولیت ها و تعهدات شرکت، ناشی از قوانین صنفی، تعزیرات و حقوق مصرف کننده، آگاهی و توجه داشته باشد و رهنمودهای لازم را به موقع، ارائه نماید.

9- مشاور حقوقی شرکت، باید نسبت به مسئولیت ها و تعهدات شرکت، ناشی از مقرراتکار و روابط کار، آگاهی و تسلط داشته باشد و رهنمودهای لازم را به موقع، ارائه نماید.

تهیه فهرستی از نقاط ضعف و قدرت شرکت

10- توصیه می کنم از مشاور حقوقی شرکت خود بخواهید، فهرستی از چالش ها و نقاط ضعف و قوت شرکت از دیدگاه خودش را تهیه و ارائه نماید.

11- حتما از مشاور حقوقی شرکت خود بخواهید در مدتی که با شما همکاری دارد هر گونه تغییر در مقررات قانونی مهمی که ناظر بر فعالیت های شرکت شماست یا حتی طرح ها و پیشنهادات مربوط به تغییر مقررات حیاتی مربوط به کسب و کار شما را رصد و به شما گزارش نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *