شرکت در شرایط جنگی و بحرانی و مقاوم سازی آن

شرکت در شرایط جنگی و بهینه‌سازی هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری

شرکت در شرایط جنگی

شرایط جنگی که در‌‌ پی یورش رژیم صهیونیستی و آمریکا در اواخر خرداد و اوایل تیرماه ۱۴۰۴ به کشورمان بروز کرد این سوال را مطرح می‌کند که چه راهکارهایی برای مقاوم‌سازی شرکت در شرایط جنگی و بحرانی وجود دارد.

این نوشتار، صرفا گشودن دریچه‌ای برای آغاز یک گفتمان کلی و اولیه درباره چگونگی مدیریت بر شرکتها و هلدینگ‌های ایرانی در شرایط جنگی و بحرانی است نه در بردارنده همه راهکارها.

هر کدام از بنگاه‌ها و هر کدام از مدیران شرکت‌های ایرانی به اقتضای موضوع و شرایط فعالیت در شرکت خود بایستی راهکارهای متناسب‌سازی شده با شرکت و شرایط خود را طراحی و دنبال کنند.

با لحاظ مقدمه یادشده در این نوشتار بخشی از راهکارهای پیشنهادی برای مقاوم سازی شرکت‌های ایرانی در برابر شرایط جنگی و بحرانی تقدیم می‌گردد.

بروزرسانی راهبرد کسب‌وکار

مدل کسب‌وکار و استراتژی‌های بلندمدت شرکت را با شرایط و واقعیت‌های جدید فناوری ، اقتصادی ، امنیتی و اجتماعی ، منطبق و متناسب کنید.

 تنوع‌بخشی به زنجیره تأمین

به فهرست تامین کنندگان شرکت خود نگاهی بیندازید و میزان وابستگی خود به تأمین‌کنندگان را ارزیابی کنید. کاهش وابستگی به تأمین کنندگان و متنوع کردن تعداد تامین کنندگان و مبدأ تامین اقلام مورد نیاز خود را مورد توجه قرار دهید.

بازنگری در کم‌ ریسک‌ها و پر ریسک‌ها

به شناسایی فعالیتهای کم ریسک و و ریسک خود اهمیت بدهید. به فعالیتهای کم ریسکی که درآمد بیشتر و پایدارتر و پرسودتر دارند اهمیت بدهید.

شرکت در شرایط جنگی و بازنگری در برنامه انبارداری

انبارهای مواد اولیه را با رعایت صرفه و صلاح ، متنوع و پراکنده کنید و تا حد ممکن ، کالای آماده فروش را به بازار عرضه کنید و بویژه از انبارکردن کالایی که پیش‌فروش کرده‌اید پرهیز کنید.

به خاطر داشته باشید درباره کالایی که پیش فروش شده تا زمانی که نزد شماست مسئولیت تلف و از بین رفتن آن نیز با شماست.

بازنگری در برنامه خرید مواد اولیه

در برنامه‌ریزی خریدهای شرکت به خرید آن دسته از مواد اولیه‌ای که در شرایط جنگی و بحرانی، حمل و نقل و دسترسی به آنها سخت و کم می‌شود اهمیت بیشتری بدهید.

شرکت در شرایط جنگی و بهینه‌سازی هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری

به تدوین و اجرای برنامه‌ کاهش هزینه‌های غیرضروری ، طراحی و پیاده‌سازی برنامه اتوماسیون اداری و مالی ، بسترسازی برای امکان دورکاری در کارهایی که کارمندان شرکت امکان دورکاری دارند ، بازنگری در فرآیندها برای افزایش بهره‌وری نیروی کار و استفاده حداکثری از منابع موجود اهمیت بدهید.

انعطاف‌پذیری در تولید

متناسب با فعالیت و بازار خود ، فرآیندهای تولید و خطوط تولید کالا و ارایه خدمات را در جهت تولید کالا و خدمات مورد نیاز در شرایط جنگی و بحرانی ، انعطاف پذیر و آماده کنید.

شرکت در شرایط جنگی و افزایش امنیت و ایمنی

به افزایش امنیت و ایمنی درباره محل نگهداری تجهیزات و مواد و حساس ، آزمایشگاه ، انبار ، اسناد مهم و بایگانی، رایانه‌ها و حامل‌های داده و تجهیزات ذخیره اطلاعات ، امنیت سایبری ، کنترل کارکرد تجهیزات آتش‌نشانی ، مسیرهای اضطراری ، حفظ آمادگی کارکنان برای شرایط اضطراری اهمیت بدهید.

بازنگری در فرایند و وضعیت استخدامی

در عین حال که به جذب و نگهداری نیروی انسانی متخصص و وفادار اهمیت می‌دهید درباره بکارگیری اتباع بیگانه و بکارگیری افرادی که شناخت و اطلاعات کافی از آنها ندارید دقت بیشتری داشته باشید.

 

حفظ کانال‌های ارتباطی با مشتریان و متنوع سازی آن

به شناسایی و برقراری کانال‌های ارتباطی جایگزین امن با مشتریان اهمیت بدهید و کانال ارتباطی خود  با مشتریان را متنوع کنید

همچنین مطالعه کنید : مهمترین ضعف های مدیریتی شرکت های ایرانی

اگر برای اداره بهینه هلدینگ یا شرکت خود به مشاوره مدیریتی یا مشاوره حقوقی یا وکیل نیاز دارید یا مایل به تهیه و اجرای طرح های مدیریتی و حقوقی درباره موضوع این نوشتار هستید یا به برگزاری کارگاه اختصاصی آموزشی و یا دوره‌ آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان مرتبط با موضوع این نوشتار علاقه‌ دارید می‌توانید درخواست خود را با شماره‌ همراه ۰۹۱۲۳۸۳۶۶۲۱ (روزهای شنبه تا پنج شنبه از ساعت ۹ تا ۱۸) و تلفن ثابت ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ (روزهای غیرتعطیل شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۷) در میان بگذارید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *