در این نوشتار میخواهم چند نکته مهم درباره معاملات تاجر ورشکسته پیش از اعلان ورشکستگی و پس از اعلان ورشکستگی تقدیم شما گرامیان کنم.
بطور کلی ، معامله با تاجر ورشکسته دارای ریسک و خطر حقوقی بسیار زیاد است.
ممکن است شما آگاه باشید که طرف معامله شما تاجر ورشکسته است و ممکن است از اینکه او تاجر ورشکسته است آگاه نباشید.
آگاهی یا عدم آگاهی شما از ورشکسته بودن تاجر در هنگام معامله با او تفاوتها و تاثیرهای زیادی دارد که بخشی از آن را به شرح زیر یان میکنم:
پیامدهای آگاهی از ورشکسته بودن تاجر
درباره معامله با تاجر ورشکسته ، پیامدهای آگاهی از ورشکسته بودن او با عدم آگاهی از ورشکسته بودن او متفاوت است.
به بیان دیگر ، بین معاملاتی که اشخاص با تاجر ورشکسته ، پیش از اعلان حکم ورشکستگی او انجام میدهند و معاملاتی که پس از تاریخ اعلان حکم ورشکستگی او انجام میدهند تفاوت وجود دارد.
اگر پیش از اعلان حکم ورشکستگی تاجر در روزنامه، معاملهای با تاجر ورشکسته صورت گرفته باشد ادعای ناآگاهی و جهل طرف معامله نسبت به ورشکستگی تاجر ، پذیرفته میشود.
در این صورت، معاملهای که به زیان طلبکاران تاجر ورشکسته باشد باطل است ولی نکته مهمش این است که حتی با وجود بطلان معامله، شما امکان خواهید داشت که آنچه به بابت معامله به تاجر ورشکسته داده بودید (اعم از وجه نقد یا مال منقول و غیرمنقول) را پس بگیرید.
اما اگر پس از اعلان حکم ورشکستگی تاجر ورشکسته در مطبوعات، ادعای جهل و ناآگاهی به حکم ورشکستگی تاجر ورشکسته را بنمایید علاوه بر اینکه معامله شما با تاجر ورشکسته باطل است بازگرداندن اموالی که به تاجر ورشکسته دادهاید نیز غالبا غیرممکن است و باید آن اموال را جز اموال از دست رفته ، قلمداد کنید.
لزوم دقت به ورشکسته نبودن طرف معامله
در هنگام معامله با شرکتها و اشخاص تاجر ، دقت کنید که در هنگام معامله با شما ورشکسته نباشند.
آخرین آگهی روزنامه رسمی شرکتهای طرف معامله با خود را در تارنمای روزنامه رسمی کشور ببینید.
وضعیت مالیاتی شرکت طرف معامله با خود را در سامانه مالیات بر ارزش افزوده و همچنین با دریافت اظهارنامه مالیاتی آنها تا جایی که میشود پایش و کنترل کنید.
وضعیت چکهای برگشتی شرکت طرف معامله را از طریق سامانههای مرتبط با چک ، پایش و کنترل کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.