هشدار: پیش از آغاز نوشتار،  به اشخاصی که نوشتارهای من در روزنامه ها یا روی سایت شخصی یا وبلاگهایم را بدون ذکر منبع و بدون پیوند سایتم یا وبلاگهایم به نام خود یا دیگری به هر گونه ای منتشر می کنند متذکر می شوم که چشم به راه عواقب قانونی انتشار غیر مجاز و بدون اجازه نوشتارهایم باشند.

ذکر و باز نشر نوشتارهای من و هر نوشتاری که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و همراه با پیوند سایت و وبلاگهایم مجاز است.

تعارض منافع یا بروز اختلاف بر اثر ابهام در موضوع، شرایط، کیفیت و چگونگی اجرای تعهداتی که اشخاص، نسبت به یکدیگر دارند و عدم توافق برای رفع اختلاف از طریق مذاکره یا داوری، آنها را به طرح دعوی در مراجع قضائی و دفاع از دعاوی مطروحه، ناگزیر می سازد.
وکلاء و مشاوران حقوقی موفق، معمولاً بیش از وکالت و پیش از وکالت، بر پیاده سازی و اجرای موازین بهداشت حقوقی و پیشگیری از بروز ابهام و اختلاف، نسبت به مشتریان و موکلان خود تاکید دارند.
در عین حال، در مواردی که گریزی جز، طرح دعوی یا دفاع از دعوی مطروحه نباشد یک وکیل موفق، پس از بررسی همه جانبه موضوع و مطالعه مستندات و مدارک مربوطه و امکان سنجی میزان و راهکارهای موفقیت در طرح و دفاع از دعوی، به دفاع از حقوق مشتریان و موکلان خود، اقدام می نماید.

در صورتی که به عنوان یک شخص حقیقی یا به عنوان مدیر یک شرکت یا یک فعال اقتصادی، در صدد انتخاب وکیل برای طرح و دفاع از دعاوی، در تهران می باشید با در نظر داشتن این نکته که تهران، مرکز و کانون اصلی حقوقی و اجتماعی کشور است توجه به نکات زیر می‌تواند برایتان، راهگشا باشد:

1- امروزه، وکالت و مشاوره حقوقی نیز امری، کاملاً تخصصی شده است. در انتخاب وکیل و مشاور حقوقی، بیش از هر چیز، به موضوع پرونده و نیاز خود، توجه ویژه داشته باشید. وکیل و مشاور حقوقی انتخاب کنید که نسبت به موضوع پرونده و متناسب با نیاز شما دارای تخصص و تجربه باشد.

2- در وهله بعد، امانت داری و راز داری وکیل و مشاور حقوقی از اهمیت بالای برخوردار است برای  اینکه وکیل و مشاور حقوقی شما بتواند رهنمود صحیح به شما ارائه نماید یا اقدام و دفاع موثر در قبال پرونده داشته باشد ناگزیر خواهید بود که همه اطلاعات و اسناد مرتبط با موضوع را به او ارائه کنید. بنابراین امانت داری و راز داری وکیل و مشاور حقوقی، نسبت به اطلاعاتی که از شما بدست می آورد و اسنادی که در اختیار می‌گیرد بسیار، قابل توجه و مهم است.

3- همواره به اصل پیشگیری و اصل بهداشت حقوقی، توجه ویژه داشته باشید. بدین معنی که سعی کنید پیش از معاملات و اقداماتی که بار حقوقی و مالی دارد با وکیل و مشاور حقوقی متخصص و امین، مشورت کنید تا بدین ترتیب در هزینه ها صرفه جویی نموده و از بروز خسارات سنگین، پیشگیری کرده باشید.

4- وکیل، قانوناً نمی‌تواند متعهد به نتیجه باشد و نمی‌تواند تضمین و تعهد نماید که حتماً به نفع شما رأی، خواهد گرفت. بر این اساس، بهتر است ترتیبات پرداخت حق الوکاله را حداقل در سه مرحله و به گونه ای انجام دهید که در صورت عدم حصول نتیجه، متعهد به پرداخت های بی ضابطه نشوید.

الف) مرحله اول پرداخت حق الوکاله همراه با انعقاد قرارداد با وکیل باشد. عموماً در صورتی که وکیل از اقداماتش نتیجه ای هم نگیرید این بخش از حق الوکاله، قابل برگشت، نیست.

ب) زمان پرداخت مرحله دوم پرداخت حق الوکاله را پس از اخذ نتیجه اولیه (مرحله بدوی) به نفع خودتان قرار دهید. ممکن است اقدامات وکیل در این مرحله به نتیجه نرسد و مرجع قضائی به نفع شما رای ندهد. در این صورت، پرداخت حق الوکاله این مرحله، انجام نخواهد شد مگر اینکه در مرحله تجدید نظر و طی سایر اقدامات قانونی، نتیجه به نفع شما تغییر کند که در این صورت، حق الوکاله این مرحله را نیز باید بپردازید.

ج) زمان پرداخت مرحله سوم حق الوکاله را پس از قطعی شدن نتیجه به نفع خودتان، قرار دهید.

5- به خاطر داشته باشید که طرح دعوی برای دریافت وجه یا دستیابی به مال، در مرحله نخستین (مرحله بدوی) علاوه بر پرداخت حق الوکاله، مستلزم پرداخت حدود 5 درصد هزینه دادرسی می‌باشد که بعهده شماست. بنابراین باید از حیث مستندات و مدارک، در مواردی به اقدام از طریق وکیل، متوسل شوید که قابلیت قانونی موفقیت را داشته باشید.

6- وکیل شما باید به قدری، متبحر و دقیق باشد که با طرح دعوی اشتباه یا با انتخاب مسیر نادرست، سبب تحمیل هزینه های بی مورد دادرسی و غیره بر شما نشود.

7- در احراز تخصص وکیل، به نکات زیر توجه بفرمایید:

الف- نوع گرایش و مدرک تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

ب- سوابق کار در سازمان ها و شرکت ها

ج- مقالات، کتابها، نوشتارها و مطالب منتشره از سوی وکیل

د- آرای ماخوذه و پرونده های سابق وکیل

ه- میزان رضایت مشتریان و موکلان پیشین

8- وکیل و مشاور حقوقی انتخاب کنید که قدرت بیان بالایی داشته و با متانت و آرامش، سخن بگوید، ترجیحاً لهجه نداشته باشد، تاثیرگذار، استدلالی و روان، صحبت کند.

9- وکیل و مشاور حقوقی انتخاب کنید که در نویسندگی، چیره دست باشد، قلمی شیوا و تاثیر گذار، داشته باشد، خوش خط باشد، درخواست ها و نامه ها و لوایحش را مستند و مستدل تنظیم می کند و مکتوباتش، را بصورت تایپ شده و زیبا ارائه می نماید.

10- وکیل و مشاور حقوقی انتخاب کنید که به نظم و آراستگی در جلسات رسمی، اهمیت می دهد و دارای ساعات کار و دفتر کار، منظم است.

11- وکیل و مشاور حقوقی انتخاب کنید که در مظان بدنامی و در کانون تعارضات و گرایشات سیاسی و جناحی نباشد.

12- به ادعای داشتن روابط ویژه و قدرت نفوذ در دستگاه قضائی، از ناحیه هیچ کس، توجه و اعتماد نکنید. حتی اگر، این ادعاها درست باشد و شما را وسوسه کند که به این مسیر، گرایش پیدا کنید به خاطر بیاورید که تقویت و ترویج این قواعد زشت، در جائی دیگر و بزودی، دامن شما را هم خواهد گرفت و علیه شما هم بکار خواهد رفت و شما قربانی قواعدی خواهید شد که در تقویت و استمرار آن، نقش داشته اید.

به یادداشت های مرتبط با این موضوع، در سایت شخصی صادق رئیسی کیا که در زیر این یادداشت، آمده است رجوع و آنها را مطالعه فرمائید. یقیناً به دانش و مهارت های کاربردی شما خواهد افزود.

در صورتی که به مشاوره در زمینه ی یادداشت ها و نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه مند، بودید درخواست خود را به raeisikia@yahoo.com ارسال یا با شماره های 88321088 و 88323279 (گروه حقوقی برهان) تماس، حاصل فرمائید.

صادق رئیسی کیا

دهم مهرماه 1395

 

2 پاسخ

تعقیب

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *