لزوم تاسیس مراکز اعتبارسنجی

لزوم تاسیس مراکز اعتبارسنجی و رتبه بندی

آقای دکتر کوروش احمدی زاده که تجربیاتی در امر اعتبارسنجی ، تدریس ، تحقیق و برگزاری کارگاه آموزشی در این زمینه دارند و سابقاً بخشی از مطالب کتاب فوق را به صورت مقاله در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر نموده اند همراه با تالیف کتاب فوق وعده کرده اند در ادامه تالیفات خود به بررسی راهکارهای شناخت ریسک در بازار پول و سرمایه طی یک سری کتاب اقدام خواهند نمود. لزوم تاسیس مراکز اعتبارسنجی

کتاب فوق که به عنوان اولین جلد از تالیفات ایشان در این مسیر معرفی شده برای آشنایی مقدماتی و اصولی با اعتبارسنجی و جایگاه موسسات اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری بسیار مفید است. کتاب به زبانی ساده و روان در یازده فصل مختصر و مفید به شناخت بازار پول ،ریسک و مفاهیم مرتبط با آن، ضرورت تاسیس موسسات اعتبارسنجی ، رتبه بندی اشخاص حقیقی و حقوقی ، نقش موسسات رتبه بندی و شفافیت بازار سرمایه ، رتبه بندی اوراق بهادار ، بازار هدف موسسات اعتبارسنجی و رتبه بندی ، عدم اطمینان به چک ، نقش موسسات اعتبارسنجی در کاهش وقوع جرایم مالی و مزایای موسسات اعتبارسنجی برای جامعه پرداخته است. ادامه مطلب …

آقای فیلیپ کاتلر از اساتید و بزرگان علم مدیریت و بازاریابی که پدر بازاریابی نوین نیز نامیده می شود در کتاب خود با عنوان فوق طی مقدمه ای بسیار قوی و ساده، وضع کنونی بازاریابی و جایگاه آن در نگرش و عملکرد مدیران شرکتها و بازاریابها را به خوبی تشریح نموده و یک اصل محوری در مورد بازاریابی که مورد کم توجهی است را به ما یاد آوری می کند و آن اینکه: مدیریت بازاریابی باید محرک راهبرد (استراتژی ) شرکت باشد. سپس ایشان با ذکر مثالی به مدیران بازاریابی یادآوری می کند که بایستی تعامل خود با سایر مدیریتهای یک شرکت و نقش عوامل متعدد در حرفه خود از جمله روابط عمومی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

آقای کاتلر در این کتاب طی 10 فصل و در هر فصل یکی از ناکارآمدی ها و گناهان مرگبار در بازاریابی را مطرح کرده است. بدین ترتیب که ابتدا علائم وجود این خطاهای بزرگ را در ابتدای هر فصل ذکر و بعد آنها را تشریح و در ادامه راه حل های خود را ابراز و در پایان هر فصل نیز به تشریح راه حل های خود و چگونگی اجرایی کردن آنها اشاره کرده است. ادامه مطلب …

چك عادی از افتتاح حساب جاری تا صدور و ظهرنویسی

چک عادی

چک عادی چکی است که اشخاص عهده بانکها به حساب جاری خود صادر و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادر کننده آن ندارد.(بند ۱ ماده ۱ قانون صدور چک

الف) شرح اول

حساب جاری ؛ حساب سپرده ی قرض الحسنه ای است که پس از انعقاد قرارداد بین بانک و مشتری افتتاح می گردد. این قرارداد در واقع همان فرمهایی است که بانکها هنگام تقاضای افتتاح حساب و اخذ دسته چک در اختیار مشتریان می گذارند و تکمیل و امضاء آنها را خواستار می شوند. به بیانی ساده می توان گفت این نوع حسابها معمولاً فعال نگه داشته می شوند و عملیات دریافت و برداشت وجه از آنها به اشکال مختلف از جمله به روش صدور چک یا به حساب گذاشتن چک و … همواره جریان دارد و به همین جهت به آن حساب جاری گفته می شود. این حسابها حتی در مواردی که موجودی آنها به صفر برسد بوسیله بانک بسته نمی شود. چک عادی ادامه مطلب …

قانون وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی

قانون وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی

بالاخره قانون وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی که جایگزین دائمی مقررات ماده ۱۴۷ اصلاحی قانون ثبت اسناد و املاک می باشد پس از مدتها انتظار در ۱۸ ماده و ۲۰ تبصره ( البته در متن پاراگراف پایانی قانون مذکور به ۱۹ تبصره اشاره شده است) تصویب و در ۱۷/۱۰/۱۳۹۰ در روزنامه رسمی کشور منتشر گردید و برابر مادتین ۲ و ۳ قانون مدنی ایران ۱۵ روز پس از انتشار در روزنامه رسمی در سراسر کشور لازم الاجرا می شود. البته آئین نامه های مربوط به ترتیب تشکیل جلسات و نحوه ی رسیدگی هیاتها و کارشناسان و میزان حق الزحمه اعضاء هیات و کارشناسان رسمی و نحوه هزینه کرد ایجاد زیر ساختهای لازم که در تبصره ۲ ماده ۱۷ و ماده ۱۵ و ماده  ۱۸ قانون یادشده بدان تصریح گردیده بایستی حداکثر ظرف سه ماه پس از لازم الاجراء شدن قانون توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تهیه و به تصویب رئیس قوه قضائیه برسند تا قانون مذکور به صورت عملی قابلیت اجراء پیدا کند. قانون وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی

تصمیم دارم شرحی ساده و مفید برای عموم  در مورد آن بنویسم و در سایتم قرار دهم اما چون تا زمان تهیه و تصویب و ابلاغ آئین نامه های اجرایی قانون مذکور چنین کاری ممکن و موثر نخواهد بود برای مطالعه و آشنائی بازدیدکنندگان عزیز سایت فعلاً متن قانون را بارگذاری می کنم تا پس از تصویب آئین نامه های مربوطه نوبت به شرح آن برسد. ان شاء الله بزودی و اما متن قانون: ادامه مطلب …

قانون صدور چک مصوب 16/4/1355 با آخرین اصلاحات

انواع چک

 

ماده ۱ – انواع چک عبارت است از:

۱ – چک عادی ، چکی است که اشخاص عهده بانکها به حساب جاری خود صادر و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد.

۲ – چک تایید شده ، چکی است که اشخاص عهده بانکها به حساب جاری خود صادر و توسط بانک محال علیه پرداخت وجه آن تایید می شود.

۳ – چک تضمین شده ، چکی است که توسط بانک به عهده همان بانک به درخواست مشتری صادر و پرداخت وجه آن توسط بانک تضمین می شود.

۴ – چک مسافرتی ، چکی است که توسط بانک صادر و وجه آن در هر یک از شعب آن بانک یا توسط نمایندگان و کارگزاران آن پرداخت می گردد. ادامه مطلب …